SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemSportAnnen sportSiste Ironman i Haugesund: – Mer stolt enn trist

Siste Ironman i Haugesund: – Mer stolt enn trist

Ironman-sjef Ivar Jacobsen har i mange år advart folk, næringsliv og politikere om at Haugesund kan miste arrangementet dersom den økonomiske støtten uteblir. Når det nå går mot det aller siste arrangementet er Jacobsen litt trist, men aller mest stolt.

– På et tidspunkt må man bare innse at det ikke går lenger. En må heller være fornøyd med det en har fått til, enn å deppe over det en mister. Ironman i Haugesund har betydd vanvittig mye for veldig mange mennesker, spesielt i et folkehelseperspektiv, og når jeg tenker på hva vi har fått til siden første Ironman i Haugesund i 2012 blir jeg stolt, sier Jacobsen.

Nå legger han all sin energi i å arrangere tidenes beste Ironman på søndag. Det vil pågå hele dagen fra tidlig morgen. Trolig ikke før vi nærmer oss midnatt vil siste deltaker gå i mål.

 

Tar steget fra halv- til heldistanse

Flere benytter siste det siste arrangementet i egen by til å ta steget fra halv- til hel distanse. En av de som skal prøve seg for første gang på 3,8 kilometer svømming, 18 mil sykling og 4,2 mil løping, er ansvarlig redaktør Einar Tho i Haugesunds Avis.

– Jeg har vært med på halvdistansen tidligere. Jeg hadde lyst å ta steget i fjor også, men det var litt hektisk og jeg droppet det med tanke på treningen. Det blir å dele det opp i hodet ditt, ta steg for steg og kilometer for kilomter. Det skal vel gå, sier Tho.

Einar Tho under Ironman i 2016. Foto: Alf-Robert Sommerbakk, Haugesunds Avis.

 

– Ingen skal isoleres

Når over 1000 triatleter skal opp fra Skeisvatnet og ut på veien på søndag, er det gjort en stor jobb for å påvirke trafikken minst mulig.

– Vi fikk høre av Vegvesenet at; «Dere kan jo veiene bedre enn oss, og det er vår jobb», sier Jacobsen, som for eksempel kan fortelle at den trafikkerte Karmsundgata ikke på noe tidspunkt skal stenges.

Hovedveien fra Gard til Ekrene stenges til gjengjeld i 10 timer, fra kl. 07.00 på morgenen til kl. 17.00 på ettermiddagen.

– Men en kan men en kan til enhver tid kjøre mellom Haugesund og Sveio, via Aksdal, Våg og Sundfør. Vi har også satt opp gratis buss på denne strekningen som hvem som helst kan gå av og på som de ønsker, sier Jacobsen.

 

Se opp for Daphne Belt (80)

Av alle de over 1000 Ironman-deltakerne som skal i ilden på søndag, vil Jacobsen trekke fram ett spesielt menneske han ønsker at publikum skal heie fram.

– Det er 80 år gamle Daphne Belt, som selvsagt har fått startnummer 80. Hun er til enorm inspirasjon for oss alle, så ser du henne langs veien håper jeg du heier litt ekstra på henne, sier Ironman-sjefen.

Hva er historien der?

– Hun så seg i speilet som 55-åring, og likte ikke det hun så. Så begynte hun å trene og resten av livet har vært en eventyrreise, som hun sier.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no