SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltNå blir det rundt 50 flere visninger i uken på Edda

Nå blir det rundt 50 flere visninger i uken på Edda

Edda kino utvider åpningstiden. Nå åpner de dørene halv tolv og har første visning klokken 12 hver dag. Det betyr at de kan tilby rundt 50 flere visninger i uken.

De startet med utvidet åpning i dag, 1. november.

-Vi gir oss selv muligheten til å programmere både flere visninger av de store titlene som alle vil se, sånn at hvis du for eksempel jobber turnus så kan du se filmen på dagen i stedet for kvelden. Men vi kan også plukke opp igjen titler som ellers ville kanskje ha sluttet å gå fordi vi ikke hadde plass, forteller kinosjef Marit Sætre Færevåg.

Babykinoen bli i utgangspunktet utvidet fra én til to visninger i uken.

 

Den store kinodagen

I natt viser Edda kino film hele natta før Den store kinodagen arrangeres i morgen.Det er 1400 forhåndssolgte billetter så langt til Den store kinodagen. Kinosjefen regner med at de får noen tusen kinobesøkende inn døren i løpet av morgendagen.

-På kinodagen begynner vi første film klokken 10, vi viser film hele natten og har også utvidet åpningstiden i andre enden. Siste visning starter 22:45. Så her makser vi ut og viser så mange filmer som mulig, til halv pris, sier hun.

 

Venter flere storfilmer i år

Kinosjefen bekrefter at filmer som «Kaptein Sabeltann og den magiske diamant» og «Joker» er store kinosuksesser på Edda i høst, men det forventes særlig gode besøkstall på to kommende filmer; «Snekker Andersen og Julenissen og den lille bygda som glemte at det var jul» og ikke minst  «Star Wars: Rise of the Skywalker».

 

Spent før budsjettbehandlingen

Kinosjefen lenge hatt nye kinosaler på ønskelisten. Nå er det nye toaletter som haster mest, samt heis til første etasje, forteller hun. Edda 6 og Edda 7 ligger på tegnebrettet. Både kinoen og Filmfestivalen har store forhåpninger om å få det realisert nå.

-Nå er det jo lagt frem et budsjett fra kommunedirektøren der det ligger inne midler for de neste årene til å støtte en økt husleie for Edda kino, sånn at vi skal kunne betjene et lån for å gjøre denne utbyggingen. Eller, det kommunalt eide eiendomsselskapet som eier kinoen som skal stå for en utbygging, hvis det blir vedtatt i budsjettet, sier kinosjefen.

Hør intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no