SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt«Mr. Kringsjå» markerer sine første 25 år

«Mr. Kringsjå» markerer sine første 25 år

Tom Melkevik er primus motor for Kringsjå-hytta som ligger 10 minutters gange fra Steinsfjellet. Det har han vært siden han, med flere, stiftet «Kringsjås Venner» for 25 år siden.

I dag er Melkevik på hytta hver eneste dag og tar imot skoleklasser, barnehager, turister og andre som bare er ute og går tur i Byheiene. Søndag markeres 25-årsjubileet med den årlige Kringsjå-dagen.

– Da serverer vi 350 gratis pølser og koker opp 70-80 liter suppe. I tillegg blir det natursti og bålstekte pannekaker, sier Melkevik.

Han har opp gjennom årene hatt støtte fra mange. Både private som har bidratt med penger, og andre som har bidratt med dugnadsarbeid. Nå etterlyser han mer støtte fra det offentlige.

– Det er viktig dersom en ønsker å bevare Kringsjå-hytta og området rundt, som tross alt har mellom 30 og 40 tusen besøkende hvert år.

«Mr. Kringsjå» gjestet Radio102 torsdag morgen, og fortalte også hvor vellykket prosjektet med ungdom i arbeidstrening fra Nav har vært for Kringsjå-hytta.

– Jeg har 8-10 personer med meg nærmest daglig, og de gjør en kjempejobb, skryter Melkevik.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no