SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltDu kan ha krav på gratis videregående opplæring

Du kan ha krav på gratis videregående opplæring

Fra januar 2018 har voksenopplæringssenteret på Karmsund videregående skole hatt ansvar for den nordlige delen av fylket. Det vil de at flere skal få vite om. I kveld har de informasjonsmøte om tilbudet.

Henny Marie Sætran er karriereveileder på Karrieresenter Rogaland. Kari Nygaard er avdelingsleder på voksenopplæringen på Karmsund.

-Det er en veldig takknemlig jobb, fordi de fleste er veldig motiverte. De gleder seg veldig ofte til å starte opp, og ofte blir de veldig glade fordi det er en mye kortere vei enn de hadde forestilt seg, forteller Sætran.

-Inntrykket mitt er vel at de fleste ikke vet så mye om det.  Vi er opptatt av å nå ut med budskapet, at veldig mange som er i et yrke men kanskje mangler en formalisering av kompetansen faktisk har rett til gratis videregående opplæring, sier Nygaard.

Hun sier at de ser at det i arbeidslivet i dag blir viktigere og viktigere å ha en formalisert utdanning. Nå ønsker de særlig å nå de som trenger å formalisere yrket sitt for å stille sterkere på arbeidsmarkedet.

-Om en har jobbet i butikk i mange år men kanskje mangler fagbrev vil jo det stille deg bakerst i køen som arbeidstaker. Det er jo for å sikre mulighetene sine på arbeidsmarkedet. Utdanning er noe helt annet i dag enn for bare noen år siden. Vi utdannes gjennom hele livet og vi snakker om livslang læring. Det kan være behov for å omstille seg, det kan være nye krav. Så dette kan gjelde for mange, sier hun.

Informasjonsmøtet er på Karmsund videregående skole i kveld klokken 18. Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no