SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltHaugesund Røde Kors tilbyr «Ringevenn»

Haugesund Røde Kors tilbyr «Ringevenn»

Etter oppfordring fra Haugesund kommune har Haugesund Røde Kors nå opprettet et telefonnummer folk kan ringe dersom de trenger noen å snakke med.

Kommunen har fått signaler på at det er en del blant andre eldre og enslige som nå sitter alene når barn, barnebarn og andre ikke kan komme på besøk. Nå har Haugesund Røde Kors kommet opp med en telefonløsning:

-Der vi nå lanserer et telefonnummer som alle som har behov for noen å slå av en prat med, for å få tiden til å gå, stille spørsmål og bare vil slå av en prat for å bryte ensomheten, kan ringe, sier leder Paul Eggen Jr.

 

Åpent hver dag

Det er frivillige som besvarer henvendelser hver dag fremover mellom klokken 17 og 19. Telefonnummeret er: 47 76 24 50. Tilbudet starter opp i ettermiddag og vil være tilgjengelig hver dag, også i helger og på helligdager.

-De som har behov for noen å snakke med har behov enten det er hverdag, søndag eller 1. påskedag. De har behov for å snakke med noen og da stiller vi opp i andre enden og tar telefonen når de ringer, sier lederen.

 

Alternativer til tilbudene under korona-krisen

Haugesund Røde Kors har hatt travle uker etter restriksjonene fra myndighetene kom, forteller Eggen. De har jobbet med å komme med alternativer til flere av aktivitetene de vanligvis tilbyr. De har for eksempel telefonkontakt med de som benytter seg av tilbudet Besøksvenn. Det tilbyr de også til de Røde Kors vanligvis besøker i fengselet.

De tilbyr også digital leksehjelp og norsktrening. Der hjelper de en del av de 80-100 barna, ungdommene og voksne som vanligvis hver uke får lekse- eller norskhjelp.

-Utfordringen der er at vi sitter på ganske gode digitale løsninger på vår side, men det er ikke like enkelt for alle de som bruker våre tilbud å få koble seg opp og ha tilgang til datamaskin eller Ipad og sånt.  Men de vi får det til hos klarer vi å gi litt hjelp og støtte, slå av en prat og hjelpe til med leksene, sier Eggen.

 

Stor pågang på påskearrangement

Etter å ha fått stor pågang på et tilbud de skal ha i påsken rettet mot barn og unge, presiserer han at dette kun gjelder for en bestemt målgruppe. Det er et tilbud de har årlig i påsken, som de nå må gjøre på en annen måte på grunn av korona-restriksjonene. De skal hjem til rundt 100 barn og unge og gjemme påskeegg og aktivitetshefter slik at familiene kan ha det som en aktivitet. Den store pågangen mistenker han at beror på en misforståelse.

-Dette har vært et tilbud vi helt målrettet gir til familier som vi har fått tips om via kommunen og samarbeidspartnerne våre at kan trenge en sånn aktivitet. Men vi har en mistanke om at ganske mange andre familier, som ikke er i målgruppen, har fått dette med seg. Nå ringes Røde Kors-huset ned av familier som vil melde ungene sine på dette. Jeg tror det er snakk om flere hundre som har ringt, sier Eggen Jr.

Han oppfordrer derfor organisasjoner eller foreldre til å ta initiativ til å stelle i stand noe lignende i sine nabolag.

Hør hele innslaget over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no