SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltAktuell med strikkebok: – Spøtet e allti me meg

Aktuell med strikkebok: – Spøtet e allti me meg

Christina Kristoffersen fra Vea strikker gjerne på jobb hvis hun har et ledig minutt. I passasjersetet i ambulansen. Mens kollegaen kjører utrykning.

– Spøtet er alltid med, så det kan skje, sier Kristoffersen, som har laget boka «Strikk til sjarmtroll – 50 enkle strikkeoppskrifter til baby og barn» helt selv.

For de som måtte lure: «Spøt» er det de kaller strikketøyet sitt flere steder på Karmøy og på Bokn.

Christina Kristoffersen jobber som ambulansearbeider i Helse Fonna og i rusomsorgen i Karmøy kommune. Strikkingen er foreløpig bare en hobby som har resultert i bok.

Hun laget oppskriftene, designet og redigerte boka, tok bildene, fikk den trykket opp i 500 eksemplarer og ga den først ut helt på egen hånd. Når hun nå har fått Gyldendal på kroken, og boken gis ut i hele Norge, kom forlaget til dekket bord.

– Ja, de gjorde jo det. Da sendte jeg boken til dem for korrekturlesing. Siden har vi fjernet noen oppskrifter og lagt til andre. Nå er boka gitt ut i et førsteopplag på mellom 2000 og 3000 eksemplarer, sier Kristoffersen.

Nå er hun spent på salget. Veabuen er nemlig ikke den eneste som har gitt ut bok med strikkeoppskrifter.

– Jeg vet ikke om jeg skiller meg ut enda, det blir jo spennende å se. Det er en kamp for tilværelsen.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no