SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt-Å holde avstand blir særlig viktig når vi åpner deler av samfunnet

-Å holde avstand blir særlig viktig når vi åpner deler av samfunnet

I et leserbrev i Haugesunds Avis skriver kommuneoverleger på Ytre Haugaland at den enkelte sin innsats blir viktigere enn noensinne nå. De presiserer behovet for å fortsatt holde avstand for å ha kontroll på smitten.

 

«Det er nå det begynner» er tittelen på leserbrevet, signert kommuneoverleger på Ytre Haugalandet. Der heter det blant annet at det at skoler og barnehager nå åpner, gjør at det er særlig viktig at resten av samfunnet fortsatt holder avstand.

-Jeg tenker jo og kjenner på det selv at en blir litt lei av å ikke være sosial. Det viser seg jo at vi er mye mer sosiale enn vi trodde. Sola skinner, våren er her. Det å omfavne denne nye livsstilen med å holde avstand blir jo ekstra utfordrende nå fremover, men særlig viktig, når vi åpner deler av samfunnet. Det er for å ha kontroll på smitten, sånn at ikke altfor mange bli syke på en gang og sånn at de gode systemene vi har rigget til i helsevesenet nå klarer å ta hånd om alle de som trenger det, sier kommuneoverlege i Karmøy, Kathrine Marie Haga Nesse.

 

Åpning av skoler og barnehager

Hun stilte til nettmøte på h-avis.no sammen med smittevernlege Martin Eikrem i dag. Flere hadde spørsmål i forbindelse med åpning av skoler og barnehager.

-Det er veldig mange som lurer på hva som skjer nå når barnehager og skoler åpner igjen og både er bekymret for hva smittespredning en skal få, men jeg tror også folk er litt glade for at ungene skal få tilbake en litt mer normal hverdag. Vi er veldig opptatt av at nå når vi åpner litt betyr det at alle må være litt ekstra flinke til å holde avstand, sier Haga Nesse.

Dette sier hun til foreldre som eventuelt måtte vegre seg for å sende barna i barnehagen eller til skolen, sier hun:

-Det er helt trygt for unger å være i barnehager og skole. Det er ikke fordi vi var redde for at ungene skulle bli alvorlig syke barnehager og skoler ble stengt. Det var et av mange tiltak for å få kontroll med smittespredningen. Det er helt trygt for ungene å komme tilbake til en litt mer normal hverdag, det er faktisk helt nødvendig at de nå igjen får lov til å være litt mer sosiale med jevnaldrene, sier hun.

 

-Veldig optimistiske

Samfunnet åpnes altså litt mer opp fremover. Poenget med å stoppe opp helt i starten var at Norge ikke var forberedt på at korona-smitten skulle komme til landet så fort, forklarer smittevernlege Martin Eikrem.

-Vi hadde altfor dårlig lager av smittevernutstyr nasjonalt, de var ikke klare på sykehusene for å kunne ta imot et stort antall syke. Vi trengte å bygge opp intensivkapasitet, vi trengte å få opp testkapasitet, smitteoppsporingsstrategier og så videre. Det at helsevesenet er i stand til å håndtere en viss spredning av smitte var helt nødvendig. Ellers hadde ikke dette gått så bra, sier han videre.

Karmøy har fått på plass en egen korona-legevakt og egen korona-avdeling på Norheim.

-Foreløpig har det vært ganske rolig, men vi føler vi har god infrastruktur og godt med utstyr. Så gjenstår det å se når det kommer, det som vi har rigget oss for. Vi tror det vil fungere bra og er veldig optimistiske, sier han.

 

Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no