SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFestivalAmandaprisen 2019 sendes direkte på VG+

Amandaprisen 2019 sendes direkte på VG+

I år må en betale VG+ abonnement for å kunne se Amandaprisutdelingen i Haugesund direkte lørdag 17. august. En annen nyhet i 2019 er at prisutdelingen flyttes tilbake til Festiviteten, etter flere år i Maritim Hall.

– Det har vært et langt lerret å bleke, men endelig kan vi går ut med nyheten om at prisutdelingen streames på VG. Folks seervaner har endret seg drastisk på de årene Amandaprisen er blitt delt ut, og vi ser fram til å ta det over i den digitale tidsalder. Jeg tror dette blir veldig bra, sier filmfestivaldirektør og leder i Amandakomiteen Tonje Hardersen.

Etter at NRK og TV2 sa takk for seg på grunn av synkende seertall for Amandashowet, har det lenge vært uklart hvilken løsning en skulle lande på. Dagbladet skrev i august i fjor at Amandautdelingen nådde et bunnpunkt på 202 000 seere i 2015. Det økte noe i 2016, mens TV2 i 2017 klarte å samle 264 000 seere. Så sank det til 219 000 i 2018.

Hardersen er nå spent på hvor mange som vil følge utdelingen på internett.

– En må betale for å se sendingen live på VG+. Samtidig så vil jo VG publisere klipp og høydepunktet fortløpende på nettet, og hele showet kan antakelig sees på VGTVs lineære kanal etterpå. Antall seere som vil se sendingen direkte fra start til slutt vil nok gå ytterligere ned, mens antall seere som vil se klipp og høydepunkter kanskje til og med vil øke, sier Hardersen.

Hvor mange seere Amandakomiteen og VG er fornøyde med vil Hardersen ikke si noe om.

– Avtalen gjelder kun i 2019, så skal vi evaluere grundig etterpå. Men vi opplever at VG er svært interesserte i å være med å bygge dette opp, sier Hardersen.

 

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no