SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemSportLokal fotballNFF Rogaland med eget dommerkurs for jenter

NFF Rogaland med eget dommerkurs for jenter

Det er vanskelig å rekruttere ungdom, både gutter og jenter, til å bli fotballdommere. Men særlig vanskelig er det å få jentene med. Nå vil NFF Rogaland sette opp egne dommerkurs for jenter.

– Vi får med en del jenter på kursene våre, men vi ser at de ofte faller fort fra. Vi er ikke helt sikre selv på hva årsaken til det er, men det har nok mye med tilbakemeldingene en får fra både spillere og ledere ute på banen. Da har jentene en tendens til å falle fra litt fortere enn guttene, sier Djerv 1919-dommer Arve Fløysvik, leder for dommerkomiteen i NFF Rogaland.

Han tror også det er ekstra viktig for jentene at det skapes et sosialt miljø rundt dommergjerningen. Første helga i mai håper Fløysvik å sette opp et eget dommerkurs for jenter her på Haugalandet, dersom det blir nok påmeldte.

– Blir det ikke nok, prøver vi å sette opp et felles helgekurs for jenter i både nord- og sørfylket, sier Fløysvik.

Han trekker fram flere positive sider ved det å bli fotballdommer.

– Det er sosialt, en får være med i fotballmiljøet og det ser bra ut på CV-en. Mange arbeidsgivere vil nok se det som positivt at en har ledet 22 spillere ute på en fotballbane. Ikke minst får man betalt per kamp, så for studenter er dette en kjekk jobb på siden av studiene, argumenterer Fløysvik.

 

«Hands, hands, hands. Alt er hands!»

 

I lys av de siste ukers hendelser i internasjonal fotball. Kan du forklare oss handsregelen, Fløysvik?

– Hehe, ja, den er jo enkel. Eeeh…

 

Forklaringen hører du i innslaget over.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no