SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltGuider søkes til cruisesesongen

Guider søkes til cruisesesongen

Cruisesesongen i Haugesund startet i begynnelsen av februar og varer til oktober. Nå trengs det flere guider til å ta imot cruiseturistene som vil på utflukter under besøkene.

49 skip kommer til Haugesund utover cruisesesongen. De store skipene har rundt 5.000 passasjerer om bord.

-Det er behov for guider på hvert av de skipene, men vi trenger også flere guider gjennom sesongen. Det er også behov for å kunne levere på flere språk enn vi har hatt tidligere, sier reiselivssjef Vigleik Dueland. Han forteller at de også ser etter flere utflukter å tilby turistene.

-Vi får mer volum, da trenger vi å kunne sende folk til flere steder. Det er begrensninger, for eksempel på Avaldsnes, i Åkrafjorden og Skudeneshavn, på hvor mange busser vi kan sende. Når vi har et skip på gjerne 5000 passasjerer må vi se om vi kan finne andre gode aktiviteter, slik at vi har nok å tilby de som kommer, forteller han.

Den 25. mars arrangerer Guidecompaniet kurs for nye guider. De trenger guider som behersker italiensk, spansk og tysk, men også andre språk.

-De som har engelsk i bunn – helt supert. Det kommer mange hyggelige engelske skip til Haugesund. Men dersom de har et ekstra språk i tillegg er de enda mer velkomne, sier Wenche Hansen i Guidecompaniet.

Hør mer hva det innebærer å være guide og mer om cruisesesongen i Haugesund i intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no