SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemSportAnnen sportTvedten om seersuksessen: – Nesten på Maskorama-nivå

Tvedten om seersuksessen: – Nesten på Maskorama-nivå

Håvard Tvedten fra Stord og Anne Margrethe Hausken Nordberg fra Karmøy er sett av rekordmange mennesker.

Begge de første episodene i sesong 12 av det populære programmet «Mesternes Mester» på NRK har hatt over 1,4 millioner seere fordelt på lineært og strømming.

– Det er jo vanvittige tall. Nesten på Maskorama-nivå, ler tidligere håndballproff Håvard Tvedten. Tidligere orienteringsløper Anne Margrethe Hausken Nordberg forteller at deltakerne fikk vite om de gode seertallene i en e-post fra NRK.

– Det er veldig kjekt at så mange ser på. NRK er veldig fornøyde, sier 44-åringen.

(Arkivfoto: Haugesunds Avis)

 

Lange, innholdsrike middager

Begge de to lokale deltakerne trekker fram det sosiale som det aller beste med opplevelsen. De forteller at middagene der idrettsstjernene deler opp- og nedturer fra sine karrierer, og som vi TV-seere bare får se små bruddstykker av, ofte varte til langt ut på kveldene.

Episode 1 og 2 av «Mesternes Mester» sesong 12 ligger ute i NRK nett-TV. Episode 3 sendes på NRK1 fredag kveld kl. 20.05.

Med tanke på at folk ser TV på en annen måte en før har vi i intervjuet med Tvedten og Hausken Nordberg ikke gått inn på de konkrete konkurransene til nå i programmet. Vi kan imidlertid røpe at begge de to lokale deltakerne fortsatt er med. Innspillingen er for lengst avsluttet, i Arendal.

 

På nrk.no står det følgende om årets deltakere:

Om deltakerne i Mesternes mester 2021

Aksel Lund Svindal, alpint

  • 37 år, fra Lørenskog
  • En av tidenes største alpinister med 36 rennseire i verdenscupen og 13 medaljer i VM og OL, hvorav 7 gull. Han har vunnet verdenscupen sammenlagt 2 ganger og super-G-cupen 5 ganger, utforcupen 2 ganger ganger samt storslalåmcupen og kombinasjonscupen en gang. Har også 20 NM-gull. La opp i februar 2019.

Cecilie Leganger, håndball

  • 45 år, fra Bergen
  • Oppnådde status som verdens beste håndballkeeper allerede som 18-åring og regnes som en av tidenes beste håndballspillere. Spilte 162 landskamper og har vært med på å vinne gull, sølv og bronse i VM, gull og bronse i EM og OL-bronse. Med Slagelse og Larvik har hun vunnet Mesterligaen tre ganger, vært dansk seriemester 2 ganger, en gang dansk cupmester og vunnet Europacupen for cupvinnere 2 ganger. La opp i 2014.

Johann Olav Koss, skøyter

  • 51 år, fra Lørenskog
  • Skøytelegenden har til sammen satt 10 verdensrekorder og 18 norske rekorder. Ble olympisk mester på 1500, 5000 og 10 000 meter i 1994, alle med ny verdensrekord. Han tok også OL-gull på 1500 m og sølv på 10.000 m i 1992. Han har 3 allround VM-gull, VM-sølv og VM-bronse samt et gull og 3 sølv i EM. La opp i 1994.

Øystein Pettersen, langrenn

  • 37 år, fra Oslo
  • Skiløperen med tilnavnet «Pølsa» tok OL-gull i lagsprint i Vancouver 2010 sammen med Petter Northug. Har vært på pallen 8 ganger i verdenscupen, alle i sprint, og har 5 NM-medaljer. I tillegg er han kjent som den skiløperen med flest seire i Toppidrettsveka og Blinkfestivalen på rulleski. Fra 2014 satset han på langløp og oppnådde to seire og flere pallplasser i Ski Classics. La opp i 2019.

Linda Medalen, fotball

  • 55 år, fra Sandnes
  • En av Norges mest meritterte fotballspillere, med 152 landskamper og 64 landslagsmål. Hun spilte på laget som vant VM-gull i 1995, VM-sølv i 1991 og vant et uoffisielt VM i 1998. Var på bronselaget under OL i 1996 og har et gull og to sølv i EM. Ble japansk seriemester og to ganger cupmester med laget Nikko, der hun var toppscorer i 1996. Med Asker er hun 4 ganger seriemester og 2 ganger cupmester. La opp i 2006.

Håvard Tvedten, håndball

  • 42 år, fra Stord
  • Debuterte for Norge mot Portugal i 2000 og har til sammen skåret 809 mål på 208 landskamper. I VM 2011 ble han kåret til verdens beste venstrekant og han ble tatt ut på verdenslaget i 2020. Vinner av Europacupen med BM Valladolid 2009, dansk mester i 2012, dansk supercupvinner 2012 og dansk sølvvinner 2013. Tok bronse i VM for klubblag med Al-skadd Lebanon 2011 og var topp 3 toppscorer i den spanske ligaen 2006-2011. La opp i 2016.

Anne Margrethe Hausken Nordberg, orientering

  • 44 år, fra Karmøy
  • Orientering er en ny sport i Mesternes mester-sammenheng. Hausken er en av våre største profiler innen idretten og har vunnet til sammen 11 VM-medaljer, hvorav 3 gull, samt 2 EM-gull. I verdenscupen har hun en totalseier og 10 enkeltseire. To ganger har hun vunnet O-ringen, det største orienteringsarrangementet i verden. Hun har vunnet NM-gull 31 ganger, hvorav 13 i stafett, og har 8 seire i orienteringsløpet Blodslitet. La opp i inneværende sesong.

Magnus Midtbø, klatring

  • 31 år, fra Bergen
  • For første gang er klatring representert i Mesternes mester. Midtbø er senior Norgesmester i sportsklatring 18 ganger, har vunnet 13 kongepokaler og er nordisk mester 7 ganger. Han har en 3. plass World Games, flere pallplasseringer i World Cup og 4. plass VM. Som junior ble han verdensmester og vant Europacupen sammenlagt 3 ganger. Han er én av seks i verden som har klatret en rute med vanskelighetsgrad 9b, og blant fem som har gått 8c+ onsight (på første forsøk uten forkunnskaper). La opp i 2017 og driver i dag sin egen YouTube-kanal om klatring med millioner av visninger.

Synnøve Solemdal, skiskyting

  • 31 år, fra Tingvoll
  • Solemdal har bidratt sterkt til norske stafettsuksesser i internasjonale mesterskap. Under VM i 2012, 2013, 2016 og 2020 var hun med på lagene som tok til sammen fire gull og en bronse på stafett og to gull på mix-stafett . Hun har også to individuelle verdenscupseire i 2012 og 2013. La opp i 2020 for å bli student på heltid.

Genette Våge, motocross

  • 22 år, fra Stavanger
  • Tidenes yngste deltaker i Mesternes mester har vært blant verdens beste kvinnelige motocrossførere, med 5.plass i VM, 2 gull og 3 sølv i NM og 2 sølv i Svensk Mesterskap. Hun er den første jenta i Norgeshistorien som har kommet på NM-pallen med gutta, og den eneste i Skandinavia som har kvalifisert seg til AMA Amateur National -løpet i USA uansett kjønn – og det to ganger. Kåret til Årets kvinnelige motorsportutøver i 2014 og 2015 og Årets kvinnelige motorsportutøver i 2015. I 2015 ble hun som den første kvinne i historien kåret til Årets motorsportutøver. Måtte legge opp i 2018 på grunn av en bruddskade.
Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no