SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemSportAnnen sportTar steget fra Ironman til Norseman

Tar steget fra Ironman til Norseman

Gunnar Hauso jobber til daglig med ovn og peis. Nå er han klar til å «peise på» i Norseman Xtreme Triathlon 2018.

Hauso ble inspirert som tilskuer til det første Ironman 70.3 i Haugesund. Siden har han vært med selv hver gang. I august neste år får han sin hittil største utfordring, da han var så heldig å bli trukket ut som deltaker i Norseman på første forsøk. Rundt 300 får stille til start av opptil 5000 søkere.

– Det er enkelte som har søkt 10 år på rad uten å få plass. Jeg var heldig som ble trukket ut på første forsøk, og det er nok et par andre i Haugesund Triatlonklubb som er litt misunnelige. Men de gleder seg på mine vegne, Hauso.

Han trener så mye han kan i hverdagen som familiemann og daglig leder ved Bygnes Bygg på Raglamyr. Nå spørs det om ikke treningsplanen må spisses enda et par hakk.

Norseman Xtreme Triathlon starter i Hardangerfjorden og ender på stoppen av Gaustadtoppen, 1883 meter over havet. Først blir deltakerne fraktet med ferje ut i fjorden midt på natta. Der får de beskjed om å hoppe i havet og svømme 3,8 kilometer inn til Eidfjord. Så skal de tilbringe 18 mil på sykkelsetet, før de skal løpe 42,2 kilometer før de går i mål på Gaustadtoppen.

Av logistikkmessige årsaker er det også bare 160 deltakere som får fullføre den siste etappen opp til toppen, når de kommer til det som kalles «Zombie Hill».

I Norseman 2017 kom Sveibu Allan Hovda på 2. plass (han vant i 2014) og vinneren var den første som noen gang klarte å fullføre på under 10 timer. Hauso regner med å bruke litt lenger tid enn eliteløperne.

– Det kommer jo an på både vær og føreforhold, men jeg tror jeg skal være god nok til å kunne fullføre innen fristen på 15 timer, sier Hauso.

 

Klarer du å se for deg hva som vil foregå oppe i hodet ditt den 4. august, når du sitter på ferja på vei ut i Hardangerfjorden midt på natta?

– Jeg har et triks som jeg bruker til å motivere meg. Jeg ser på han som sitter på siden av meg og tenker; «Oi så trøtt du så ut.» Det er en litt stygg variant for å motivere seg selv kanskje, men det funker.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no