SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterSamferdselUtfordrer politikerne om busstilbudet til Helganes: – Flaut!

Utfordrer politikerne om busstilbudet til Helganes: – Flaut!

Kollektivtilbudet til og fra Haugesund Lufthavn Karmøy er latterlig dårlig, mener Svein Arthur Kallevik. Han er en utflyttet Haugesunder som har flydd til Haugalandet 8-10 ganger i året i 30 år.

Han reagerer særlig på at det ikke går buss sørover på Karmøy fra flyplasskrysset i det hele tatt, og mener et absolutt minimum burde være en shuttlebuss-løsning som kunne koblet seg på kollektivtilbudet på fylkesveg 47.

Nå som flyplassen er over i lokale hender vil Kallevik utfordre de som sitter med makten.

– Dette burde vært et konsesjonskrav til de som skal drive flyplassen, men det er politikerne som må bli stilt spørsmålet om hvorfor dette ikke har vært et krav. Politikerne i Haugesund og Karmøy, som vil være sykkelby og få på plass gode kollektiv- og klimaløsninger, må ta tak i dette. I 2019 er det flaut at en må kjøre enkeltvis i hver sin privatbil for å bringe og hente passasjerer på flyplassen, hvis en ikke vil bruke like mye på taxi eller leiebil som flybilletten kostet, sier Kallevik.

 

Svein Arthur Kallevik lover å være den første til å benytte seg av et forbedret busstilbud til og fra flyplassen på Helganes. Hvis noen tar tak i saken. (Foto: Arkiv/Radio 102)

 

Lufthavnledelsen positive

Lufthavnsjef Tore Lillenes hadde ikke anledning til å stille til intervju onsdag formiddag, men gir i en SMS til Radio 102 inntrykk av at han ønsker diskusjonen velkommen.

–  Vi ser at når det er større arrangementer og konferanser, og da gode muligheter for flybussen, blir det i stedet satt opp egen transport. Vi vil gjerne være med å diskutere dette. Det må være en bredt sammensatt gruppe, hvor hoteller, arrangører og politikere deltar, skriver Lillenes.

Det er Svein Arthur Kallevik helt enig i.

– Jeg tror flyplassledelsen vil jobbe for å få dette til, og de vil også tjene på et godt kollektivtilbud. Utfordringen går til politikerne. Det er valgår, så nå må de vise hva de kan.

Hør hele intervjuet med Kallevik i innslaget over. Hans leserinnlegg i Haugesunds Avis, som sto på trykk 10. mai, kan du lese HER.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no