SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterNæringslivStatsråden forsvarer vindkraftutbyggingen i Tysvær

Statsråden forsvarer vindkraftutbyggingen i Tysvær

Innbyggerne vil ikke ha vindmøllene i naturen. Ikke politikerne heller. Men konsesjonen som ble gitt av de som styrte Tysvær i 2006 kan ikke bare trekkes tilbake, sier olje- og energiminister Tina Bru (H).

Hun sier at hun i en kommende stortingsmelding vil se på muligheten for å forbedre prosessen og inkludere kommunene og regionene mer, slik at de i større grad får hendene på rattet.

– Historikken i Tysvær er litt sånn som det er på mange andre av disse anleggene det er mye kontroverser rundt akkurat nå. Man har hatt positive kommuner en gang i tiden, og så har de ombestemt seg underveis. Konsesjonen i Tysvær ble gitt i 2006, og det jeg har gjort som statsråd i denne saken er å avvise noen siste klager på prosjektet. Det er ikke jeg som har gitt konsesjonen, det ligger langt tilbake i tid, sier Bru.

Men det de reagerer på i Tysvær er at konsesjonen ble gitt under helt andre forutsetninger enn det som nå skal bygges…?

– Det er ikke helt sant. Konsesjonen er gitt som den er, men teknologiutviklingen har gått veldig raskt på vindteknologi. En del av disse turbinene har endret seg, og kanskje blitt høyere. Det er et helt relevant poeng, og noe jeg kommer til å se på; hvordan man kan sikre at man ikke får så store endringer fra det en kommune vedtar til det som faktisk blir tilfelle.

Olje- og Energiministeren er på Haugalandet i dag for å komme med nyheter om flytende havvind nord for Utsira. Et besøk til demonstrantene i Tysvær er ikke med i timeplanen.

– Jeg har virkelig ingen problemer med å forstå at det er mye følelser knyttet til disse sakene. Jeg skjønner at folk er glade i naturen sin, og at noen ikke vil ha disse vindparkanleggene tett på der de bor. Men sånn er det med alle naturinngrep, sier Bru.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no