SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterNæringslivHar truet copycats med rettslige skritt

Har truet copycats med rettslige skritt

Klesdesigner Kristine Vikse fra Haugesund har truet produsenter som har kopiert hennes Memini-design med rettslige skritt for å prøve å stoppe dem. Lørdag skrev Dagens Næringsliv at Vikse etter tips fra kunder fant over 20 sider på nettet som solgte klær svært like hennes.

– De hadde tatt våre bilder fra Instagram, og også våre kunders bilder av sine barn i Meminiklær, og promotert det som nordisk design. De har ikke brukt Memini-merket i promoteringen, men de har prøvd å kopiere designet så godt de har kunnet. Jeg vet ikke hvor store konsekvenser dette kan få for vår merkevare, men jeg håper jo at den står såpass sterkt at folk ikke vil kjøpe kopier, sier Vikse.

Vikse forteller om dette i media først og fremst for å opplyse forbrukerne. Hun vil fortsette å følge med men har begrenset med tid til det. Nå håper hun på bedre beskyttelse i lovverket.

– I Italia er det for eksempel forbudt å kjøpe kopier, da kan man få høye bøter. Hvorfor skal ikke dette gjelde i Norge også?

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no