SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterNæringsliv– Grunneierne opplever dette som et overgrep

– Grunneierne opplever dette som et overgrep

Det vil gå lang tid før kommunen eventuelt kan få fatt i arealene de har vedtatt skal eksproprieres til Fjord Motorpark. Det sier advokat Endre Skjørestad, som representerer grunneierne. De vil gå rettens vei med ekspropriasjonsvedtaket i Fjord Motorpark-saken, og mener reguleringsplanen er ugyldig.

– Kommunen har brukt forskjellige betegnelser på denne planen. Det viser seg at planen nok ikke fyller vilkårene til en såkalt forenklet plan, og det er en avgjørelse i Miljøverndepartementet i en tilsvarende klagesak fra noen år tilbake som vi er blitt gjort oppmerksomme på. Der gir departementet klart uttrykk for at planen ikke er gyldig. Men dette er et sammensatt rettslig spørsmål, og det vil nok til syvende og sist være domstolene som må avgjøre dette når vi kommer så langt, sier Skjørestad.

Påstandene om ugyldighet er litt for komplisert til at Skjørestad vil forhåndsprosedere på radio.

– Nå skal jeg ha et møte med samtlige grunneiere i nær framtid. De jeg allerede har vært i kontakt med ønsker i første omgang at dette vedtaket i kommunestyret blir påklaget, så det blir jo en ny behandling i kommunestyret. Eventuelt går saken videre til Fylkesmannen. Nå får vi ta ett skritt om gangen. Det er langt fram før kommunen eventuelt kan få tilgang til disse arealene, sier advokaten.

Styreleder Andre Kidess i Fjord Motorpark uttalte til Radio 102 tirsdag at han ønsker å gå i dialog med grunneierne for å komme frem til en løsning. Skjørestad er usikker på hva som kan legges i det.

– Det er grunneierne som avgjør det, men det blir litt hult dette med dialog. Enten så tar du eiendom fra noen, eller så gjør du det ikke. Her har de lagt opp til at de skal ta med tvang. Hva som da er igjen av dialogen står litt uklart for meg.

Er det penger det står på? Altså summen som grunneierne får for arealene sine?

– Sånn som jeg har oppfattet grunneierne så går dette på at man anser dette for å være en fullstendig feil plassering av en motorsportarena, som vil føre til ulempe for bygda og bebyggelsen rundt. Grunneierne opplever dette som et overgrep, sier Skjørestad.

Når han skal i møte med samtlige grunneiere som han representerer er foreløpig ikke avklart.

 

(Arkivfoto: Haugesunds Avis)

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no