SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterNæringslivGjør havplast om til mobildeksler med egen 3D-printer

Gjør havplast om til mobildeksler med egen 3D-printer

Ungdomsbedriften OceanCase UB gjør plast fra havet om til mobildeksler for iPhone og Samsung-telefoner. Med sin skilpadde-logo håper de å spre det viktige budskapet om å ta plastforurensing i havet på alvor.

– Vi håper å både nå ut med budskapet vårt til større bedrifter, og selvfølgelig på godt salg. Vi er veldig spente på hvordan dette vil slå an når vi begynner å selge. Vi har ihvertfall fått mange tilbakemeldinger på at ideen er god, sier salgs- og markedssjef Marthe Grindheim i OceanCase UB.

Sammen med økonomi- og produksjonsansvarlig Thomas Ekornsæther viste hun frem dekselet på Radio 102 mandag morgen. Ekornsæther produserer dekslene hjemme hos seg selv, ved hjelp av en 3D-printer.

Totalt bestr OceanCase UB av fire elever på Vardafjell videregående skole. Nå håper de å gjøre det godt under Entreprenørskapsdagen i Stavanger den 6. mars. Det er et kretsmesterskap for ungdomsbedrifter.

– Vi håper å komme videre til NM, og å vinne noen priser. Spesielt «Beste Ungdomsbedrift», sier Grindheim.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no