SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterNæringsliv– AutoStore-suksessen er bare i startgropa

– AutoStore-suksessen er bare i startgropa

Av en omsetning på 2 milliarder kroner i 2019 var overskuddet på 1 milliard. Og robotsuksessen i nedre Vats er bare så vidt i gang, tror administrerende direktør Karl Johan Lier.

Sveibuen trodde han hadde kjørt feil da han i 1993 skulle på jobbintervju i «bortgjemte» Åmsosen i nedre Vats. Nå leder han en bedrift som skal ansette 100 personer bare i 2021.

Med sitt robotlagringssystem har AutoStore solgt over 500 installasjoner i rundt 30 land i hele verden. I 2019 omsatte selskapet for rundt 2 milliarder kroner, og gikk 1 milliard i pluss. Det betyr at de leverte en driftsmargin på 50 prosent.

– Vi har vokst rundt 50 prosent hvert år de siste årene. Med en markedsandel på rundt én prosent er vekstpotensialet fortsatt stort. Vi forventer å vokse i både omsetning og ansatte i årene framover, sier Lier.

AutoStore-direktøren gjestet Petter Stordalen og Per Valebrokks podcast «Stormkast» i august 2020. Der ble det slått fast at bedriften i Åmsosen er Norges første såkalte «enhjørning», altså en bedrift som raskt vokser til over én milliard i verdi.

Sammen med HR-sjef Anette Matre gjestet Lier Radio 102 onsdag morgen. Matre har hovedansvaret for å ansette rundt 100 personer i 2021, og innrømmer at det er rift om de kloke hodene som trengs  en bedrift som AutoStore.

– Vi har mange pågående prosesser nå, nåde her i Norge og i utlandet. Snart kommer også en større kampanje med ledige stillinger her lokalt, sier Matre.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no