SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterHobby & FritidVil du bli humlevandreinstruktør?

Vil du bli humlevandreinstruktør?

For aller første gang kan en delta på et såkalt humlevandreinstruktørkurs på Haugalandet. Tirsdag 12. juni kommer folk fra foreningen La Humla Suse til Park Inn-hotellet ved flyplassveien for å holde kurs og spre kunnskap om hvorfor en bør ta vare på humla.

– Vi lærer folk opp til å holde humlevandringer. Det handler om å spre kunnskap om de ulike humleartene i Norge og humlas status og trusler. På en humlevandring fanger en humler med håv og glass for å se nærmere på dem, sier Ingvild Fonn Asmervik i foreningen La Humla Suse.

Med kurset håper de å rekruttere folk som er opptatt av biologi og naturvern for å spre kunnskapen videre. Det er 25 plasser på kurset, som er åpent for hvem som helst.

– Humla er jo veldig viktige pollinatorer i Norge. Vi kan for eksempel takke humla for at vi kan spise både blåbær, bringebær og kirsebær. Målet er at de som kommer på kurset skal arrangere humlevandringer for andre mennesker, og på den måten bidra med å spre kunnskap, sier Asmervik.

Mer om kurset kan du lese her.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no