SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterHobby & FritidHekta på å lage kostymer

Hekta på å lage kostymer

Wenke Jortveit og Jarle Eriksen var gjester foran introduksjonskurs i cosplay på Gründerloftet i Haugesund i dag. Det er første gang Haugaland makers arrangerer kurs i dette. -Nå beveger vi oss inn på et nytt område, og håper det er en del interesse for dette også, sier Eriksen i Haugaland Makers. Dersom det er en del folk som kommer er planen å sette opp en workshop senere.

Jortveit oppdaget cosplay via lillesøsteren. For fire år siden, da ungene hennes var 11 og 15, tok hun familien med seg på convention for første gang. Hele familien ble fullstendig hektet. -De gikk fra å være mitt alibi til å være pådrivere. Så nå er vi ganske interesserte alle sammen, sier Jortveit, som for anledningen er utkledd som Madam Hooch i Harry Potter.

Hun skal dele lidenskapen sin i kveld, ved  blant annet å fortelle om hva cosplay er, hva en kan lage, tips og råd om hvordan en kommer i gang. – Det er noe for alle typer kreative folk. Det var det som trigget det hos meg. Da jeg så alle kreativiteten hos folk og tenkte «er det virkelig mulig å lage disse tingene» ,  ble jeg ganske hekta, sier hun.

Haugaland Makers håper at ved å blantt annet ta inn cosplay at flere får opp øynene for mulighetene som finnes på Makerspace.

-Det er det som er mye av nøkkelen der nede. Det er folk som kan lage cosplay-kostymer, folk som kan elektronikk, kunst, eller det ene eller det andre. Når de treffes utløses det en del kreativitet, og en får da muligheten til å gjennomføre prosjekter som en ikke hadde fått til alene. Vi håper og tror at det kommer mye spennende der fremover, sier Eriksen.

Søndag har de temadag for droner, der en racing-liga for droner skal diskuteres.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no