SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterHobby & Fritid– Excuse me, when is the train to Trolltunga leaving?

– Excuse me, when is the train to Trolltunga leaving?

Når tusener av utenlandske turister skal til Trolltunga i Odda får de ansatte på turistkontoret mange morsomme spørsmål. Blant annet om når toget til Trolltunga går.

– Ja, vi flirte godt da vi fikk det spørsmålet på telefon i forrige uke. Da er det bare å ta den som ringer på alvor og forklare logistikken i har her. Mange lurer også på når ferja fra Odda til Oslo går, sier Amy Beth Henrickson i Trolltunga Tourism AS.

Det finnes som kjent ingen dumme spørsmål, bare dumme svar. Og en skal heller ikke le for høyt av at enkelte spør om de må passe seg for bjørn på turen til Trolltunga.

– En trenger ikke bekymre seg for bjørn her, men dette med dyr i det hele tatt får vi mange spørsmål om. Og i nord i Amerika og i USA må en ta visse forholdsregler når en skal ut i naturen. Det er blant annet ganske strengt i forhold til mat også videre. Så i et internasjonalt perspektiv er ikke dette så dumt å spørre om, sier Henrickson.

Uten at Statens Naturoppsyns tellere er avlest enda, går det ikke overraskende mot nok en rekordsesong for turismen i Odda. Parkeringsplassen vitner om en langt mer travel forsesong enn tidligere år. Henrickson tror ikke «hypen» rundt Trolltunga blåser over med det første.

– Nei, dette er noe som nå etablerer seg. Det er mulig at besøkstallene til Trolltunga stabiliserer seg om noen år, men når vi får satt alle de andre tilbudene her i system tror jeg Odda kommer til å få mange turister på besøk i mange år framover.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no