SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterHobby & Fritid-Blomster skal være glede

-Blomster skal være glede

Det er særlig to ting som skal til for å ha en veldig bra hage, ifølge Finn Schjøll: Å plante riktige planter i forhold til klima og å ha en plan. Og alt handler om interesse.

-Hage er rekreasjon, hage er mosjon. Du må konsentrere deg når du plukker blomster, så du renser hjernen også. I gamledager gikk folk av seg problemene sine. Jeg har alltid tatt med meg problemet mitt i hagen, begynt med plantene, så er det løst når det er over. Det mentale er nok det viktigste, sier han. Selv har han vokst opp i gartnerfamilie.

Si det med blomster

I mange år har Schjøll holdt foredrag, blant annet for næringslivet.

-Du kan bruke blomster i alle situasjoner. Du kan også bruke det som metafor, og du kan bruke det som inngangsporten. Jeg sitter ikke med næringslivet og skal lære de å så og sånn, det er bi-tingen. Jeg snakker om det menneskelige, forteller han.

Schjøll startet TV-karrieren i 1987 på frokost-TV med Toppen Beck og Brita Blomquist, han har gitt råd på Godmorgen Norge i mange år, og fått kallenavnet «Blomster-Finn».

-Ingenting trumfer sannheten

Schjøll har også blitt omtalt med tittelen filosof i media, noe han selv synes er å ta litt hardt i. Men han er glad i å dele. Han er aktiv på sosiale medier, og deler gjerne erfaringer der, forteller han. Han har også vært åpen i media.

-Jeg tror ikke det har vært en strategi, men det har vel rett og slett vært en metode å overleve på, når du står frem som 35-åring og på TV, er tobarnsfar og er homofil. Folk satt jo kjeksen i vrangstrupen. Var det ikke like bra å få dette på bordet, uansett hvor smertefullt det var? Alt som er på bordet, og det mener jeg virkelig, alt som er i dagslys, alt du kan slippe spekulasjoner og rykter med: Det er ingenting som trumfer sannheten, forteller han.

Starter våren med Finn

Motivasjon og planteglede er tema i kveld på Hageland under vårfesten med Finn Schjøll.

-Vi skal sette fokus på planteglede. Det er stor interesse nå for å dyrke selv, så jeg har tenkt å utfordre Finn litt på det også. Det trenger ikke bare være fine, blomstrende ting du har i krukkene dine. Du kan dyrke spiselige vekster. Det kan også være veldig fint, sier Ola S. Apeland fra Hageland.

Hør hele intervjuet med Finn Schjøll og Ola S. Apeland over. 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no