SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterForbrukerJugo-gjengen lager juice av frukt med skjønnhetsfeil

Jugo-gjengen lager juice av frukt med skjønnhetsfeil

Bærekraft er hovedmotivasjonen bak ungdomsbedriften Jugo UB. De fem elevene fra Karmsund Videregående skole ble premiert med hele seks priser under Entrepenørskapsdagen i Stavanger. I tillegg gikk de videre til NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm i slutten av april.

På Haugalandet er det mange dagligvarebutikker og andre importører av frukt som har kontaktinformasjonen til kvintetten fra Karmsund VGS.

– Vi ser at det er mye frukt som kastes. En butikk kan for eksempel få inn en kasse med epler, der noen få av dem ser «stygge» ut. De har ikke tid til å sortere og kaster istedet hele kassen. Da er det vi kommer inn, kaster oss med de få helt ubrukelige eplene og lager juice av resten. Jeg jobber selv i butikk og har sett hvor mye frukt som faktisk kastes, sier Solveig Engedal Eik i Jugo UB.

Gjengen var både fornøyde og overveldet av at de fikk så mye heder under Entrepenørskapsdagen i Stavanger. Nå håper de på god respons også i NM for ungdomsbedrifter på Lillestrøm 25. og 26. april.

Men Jogu «kan’kje vara evig veit du», og snart er bedriften historie.

– Vi har fått læreplasser, og skal studere videre. Jeg tror nok ikke vi kommer til å fortsette med bedriften, men vi håper jo at vi kan være et eksempel for andre, at vi kan påvirke noen. Jeg er sikker på at dette er noe å bygge videre på, sier Alexander Hinrichsen.

Om de kan tjene penger på ideen og konseptet sitt gjennom et salg er gjengen usikre på. Uansett vil de måtte selge unna all juicen de har produsert før Jugo UB avvikles.

– Foreløpig kan en kjøpe juice ved å kontakte oss, for eksempel på Facebook. Vi har en 18-19 varianter, sier Engedal Eik.

 

 

På Bildet: Jugo UB, Foran fra venstre: Solveig Engedal Eik og Alexander Hinrichsen. Bak fra venstre: Emilie Demic, Glayvelyn Neverida og Marius Espevoll Løfstrøm

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no