SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltAdvokat raser mot politiets ressursbruk i Haugesund

Advokat raser mot politiets ressursbruk i Haugesund

Politiet i Haugesund anmeldte to tilfeldig forbipasserende menn for narkotikabruk da de var ute med narkotikahund lørdag kveld og natt til søndag. – Håpløs bruk av ressurser, mener advokat Brynjar Meling, som mener begge burde fått gå i fred. Politiet svarer med at de må gjøre sin plikt.

– Personer som bruker narkotika på denne måten er ikke et samfunnsproblem. Enten har de et forhold til narkotika tilsvarende mange andre mennesker sitt forhold til alkohol, meg selv inkludert, eller så har de utviklet et narkotikaproblem. Da skal de ha behandling, ikke straff, sier den profilerte advokaten.

(Foto: Advokatsamarbeidet SjødinMeling&Co, smco.no)

 

Skrekkeksemplet var ifølge Meling en Twittermelding fra Egersund i helga, der en kvinne som ble funnet sovende utendørs i kalde natta ble vekket og anmeldt. Denne episoden er det også svært mange som har kommentert på Twitter, og ytret krass kritikk mot politiet for.

– Hun våknet med betydelig større problemer enn det hun hadde da hun sovnet. Her er min sterke anklage mot politiet at her bruker man ressursene feil.

 

Vil endre lovverket

Meling er fullt klar over hva dagens lovverk sier, men mener det bør endres, og at politiet aldri skulle vært ute og “lusket” med narkotikahund i helga.

– Jeg har en mistanke om at de gjør dette fordi det er saker som er lette å løse, og som ser bra ut på statistikken. Disse to personene burde ikke vært stoppet i utgangspunktet. Jeg mener det er feil ressursbruk, politiet mener noe annet. Hvor mange barn og unge som var ute i Haugesund i helgen hadde fått tak i alkohol på ulovlig vis, uten at politiet prøvde å finne ut hvem som skaffer dem det. Det er en langt viktigere samfunnsoppgave for politiet, sier Meling.

 

Politiet avviser kritikken

I Sør Vest Politidistrikt svarer leder for felles operativ tjeneste, politiinspektør Steffen Thesen, på Melings kritikk.

– På generelt grunnlag må jeg si at det ville være veldig rart om en politipatrulje ute på byen kom over et lovbrudd, men valgte å ikke ta tak i det. Vi har ikke noe valg dersom hunden markerer på en person, og vedkommende ekjenner bruk av narkotika. Da er det vår plikt å slå ned på det. Alt annet vil være feil, sier Thesen til Radio 102.

Han er sterkt uenig i at politiet burde latt de to nevnte mennene i Haugesund sist helg gå fri uten anmeldelse, og istedet prioritere å lete opp personer som sørger for å skaffe alkohol til mindreårige.

– Dette med mindreårige og alkoholbruk er et satsingsområde for politiet på lik linje med narkotikabruk. Vi er opptatt av forebygging og politiet samarbeider godt med både barnevernstjenesten og foreldrene, når vi i helgene treffer mindreårige som drikker alkohol. Enten på byen eller på private fester. Dette er vi borti hver eneste helg og det å si at politiet ikke skal prioritere narkotikalovbrudd når vi kommer over det blir en underlig argumentasjon, sier Thesen.

 

– Ikke for å pynte på statistikken

Advokat Brynjar Meling sier også at han mistenker at politiet tar tak i narkotikasaker som de i Haugesund sist helg fordi det er saker som er lette å løse, og som ser bra ut på statistikken.

– Det syns jeg blir feil vinkling, og det stemmer ikke, er Thesens svar.

 

 

Slik kommenterte Brynjar Meling den ene av Politiet i Sør-Vests meldinger i helga.

Foto: Twitter

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no