SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Vi får masse energi av å stå på for andre!

– Vi får masse energi av å stå på for andre!

De stiller opp på stort sett alt som skjer der det trengs frivillige, Tove Falkeid og Eirik Apeland. De to lærerne på Hauge Skole har nærmest blitt en slags pakkeløsning for organisasjoner, festivaler og idrettsarrangementer. Men ifølge dem selv er det helt tilfeldig.

– Folk skjønner ofte ikke helt at vi ikke er et team, men det er heller ikke så rart. Vi havner som regel borti hverandre rundt omkring uansett, sier de to.

Haugesund Idrettslag, Høvleriet, Fartein Valen-festivalen, Haugesund Røde Kors, Den Festivalen i Vangen og Ironman er bare en brøkdel av de som kan prise seg lykkelige for Apeland og Falkeids innstilling, brennende engasjement og dugnadsånd. Og lista er mye lengre enn det.

– Det er slik at vi får energi av å bidra med frivillig arbeid, treffe folk og å hjelpe til der vi trengs, sier Falkeid og Apeland. Ingen av dem har noen gang savnet et økonomisk honorar.

– Det er overhodet ikke det det handler om. Jeg kjenner flere som har mye penger, og ville ikke byttet en eneste dag med dem, sier Apeland.

De to ble invitert på besøk til Radio 102 etter at svært mange tagget dem på Facebook, under saken der Frivillighet Norge søker kandidater til «Frivillighetsprisen 2019».

Sannsynligvis har noen allerede nominert både Eirik Apeland og Tove Falkeid.

I innslaget over kan du kanskje bli inspirert til å ta i et tak for andre selv…?

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no