SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltTrolltunga: Nye utstyrsposer kom til nytte umiddelbart

Trolltunga: Nye utstyrsposer kom til nytte umiddelbart

For bare noen dager siden fikk Tyssedal Røde Kors fløyet opp en container med utstyrsposer ved Trolltunga. De inneholder blant annet både varme klær og hodelykt, og kom til nytte allerede mandag morgen. Da måtte to amerikanske kvinner i 20-årene hjelpes ned etter å ha blitt overrasket av regn og vind søndag kveld.

– Vi fikk nytte av disse utstyrsposene allerede i morges. Jentene ble kjempeglade, sier styreleder Beate Weum i Tyssedal Røde Kors. Radio 102 fikk en prat med henne akkurat i det de var kommet ned til kaien i Tyssedal med turistene.

Kvinnene hadde søkt ly i nødbua som ligger nesten helt oppe ved Trolltunga. De var våte og kalde, men ellers i god form. I nødbua hadde også et par teltturister funnet ly i det kraftige regnværet.

– De lurte på om ikke de også kunne få slå følge med oss ned, og det fikk de selvsagt, sier Weum.

Det at det nå nærmer seg høysesong for både norske og utenlandske fotturister til Trolltunga, virker Weum å ta med knusende ro.

– Stien er kraftig utbedret, de nye nødbuene hjelper godt og vi føler vi har god informasjon på flere språk i området. Det er imidlertid de utenlandske turistene som oftest utløser hente- eller leteaksjoner. Men så er det også veldig mange som er godt forberedt. Vi vet aldri når vi må ut på tur igjen, men vi er parat hele døgnet.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no