SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt-Tiden i Vard har satt inntrykk

-Tiden i Vard har satt inntrykk

-Jeg ble spurt av naboen min om jeg var interessert i fotball. Det var jeg. Så ble jeg introdusert for Vard Haugesund som virkelig tok imot meg som om jeg var en del av familien deres. Jeg begynte å spille som spiss, sier AUF-leder Mani Hussaini. Han var gjest i studio sammen med ordfører i Haugesund, Arne-Christian Mohn. I dag besøker de Vard.

Tiden i Vard har satt inntrykk, forteller han. -Fordi de introduserte meg for det norske samfunnet, tok vare på meg, lærte meg dugnad. Jeg husker fortsatt den gangen jeg fikk to poser med skitne fotballdrakter etter kamp. Vi har fått opplæring i de fine norske verdiene fra Vard. Man aner ikke hvor viktig idretten er for integrering, og for meg var det første møtet med idretten Vard Haugesund og i dag er jeg takknemlig for å ha spilt der, sier han.

Familien til Hussaini flyktet til Norge fra Syria fordi faren var aktivist. De bodde på asylmottak i Bærum, Asker, på Stord i rundt åtte måneder rundt og i Haugesund i rundt ett år.

-Jeg ble veldig glad i Haugesund fordi på de andre mottakene bodde vi på institusjoner, men i Haugesund bodde vi i en vanlig leilighet. Og for første gang hadde jeg norske naboer, folk som levde et normalt liv, sier han.

Mens de bodde i Haugesund fikk familien svaret de hele tiden hadde ventet på. Familien fikk asyl da Mani var 12-13 år gammel og gikk i 8. klasse på Hauge skole.

-Jeg spurte faren min hver dag jeg kom hjem fra skolen «har vi fått svar?». Så husker jeg at jeg kom hjem fra skolen en dag og det luktet parfyme i hele leiligheten. Da skjønner jeg automatisk at her det noe fint som har skjedd, siden pappa har dusjet seg selv i parfyme. Så går jeg bort til ham og spør «har vi fått ja?». «Ja det har vi». Jeg har aldri vært så glad i hele mitt liv. Men jeg skjønte også at pappa var på et svakt punkt nå. At jeg kunne utnytte han. Og jeg hadde veldig lyst på nye Adidas fotballsko. Så jeg spurte om jeg kunne få 500 kroner til nye fotballsko, sier en lattermild AUF-leder.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no