SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltStor havariøvelse på Helganes

Stor havariøvelse på Helganes

Alle nødetater, ansatte på flyplassen, samt en god del markører deltar på en stor havariøvelse på Haugesund Lufthavn Karmøy på Helganes torsdag. Den første store øvelsen siden flyplassen gikk over i privat drift i vår.

– Det har ingenting med endringen i driften å gjøre. Dette er øvelser vi har hvert år. Vi prøver å variere litt, og har i år satt opp et scenario der et fly ikke har klart å stoppe, men taxet rett inn i terminalen på flyplassen, sier leder for brann- og redning ved Haugesund Lufthavn, Tore Knutsen.

 

Skoleelever med på laget

Totalt deltar rundt 160 personer i øvelsen. Medieelever fra Kopervik videregående skole skal utfordre nødetater og flyplassledelse med pågang fra pressen.

– De etablerer egne redaksjoner i forbindelse med øvelsen, og har fått beskjed om å følge regler som for eksempel å ikke klippe seg gjennom gjerder også videre. Men klarer de å snike seg inn på flyplassområdet på andre måter, så er jo det bra for dem og god læring for oss, sier Knutsen.

 

Advarer publikum

Øvelsen vil pågå fra alarmen går rundt kl. 10.00 torsdag formiddag. Innen kl. 13.00 regner de med å være ferdige. I det tidsrommet kan publikum forvente å se en god del utrykningskjøretøyer på veiene til og fra flyplassen på Helganes.

Alt skal foregå etter at morgen- og formiddagsflyene har landet og lettet, og før ettermiddagens ankomster og avganger er satt opp. Dermed har personer som skal fly til eller fra Helganes torsdag ingenting å frykte med tanke på forsinkelser. Ikke som en konsekvens av øvelsen i hvert fall.

– Vi har jo prøvd å finne en lomme der vi ikke har terminalen full av folk. Det er jo ikke akkurat så kjekt for folk som skal ut å fly å sitte å se på at vi øver på denne typen skrekkscenarioer.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no