SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltRadikalisering, ekstremisme og sosial kontroll i religiøse miljøer

Radikalisering, ekstremisme og sosial kontroll i religiøse miljøer

Det er tema på fagdagen på Høgskolen på Vestlandet i Haugesund i dag, under tittelen «Fra ungdomsrommet til ekstremisme – hvordan gjenkjenne og forebygge».

Fagdagen er et samarbeid mellom Høgskolen på Vestlandet, kommunene Haugesund, Tysvær og Karmøy og Haugesund Røde Kors.

-Formålet er forebygging. Hvordan man forebygger denne type utfordringer, det ligger på mange plan, sier Erik Waagaard i flyktningtjenesten i Haugesund. Han fortalte litt om programmet for fagdagen da han var på besøk i studio i dag sammen med en av de som var inviteret for å holde innlegg, Gunhild Hugdal.

En av postene i programmet handlerom kulturelle og religiøse bevegelser og sosial kontroll. Der var Hugdal blant de som holdt innlegg. Hugdal er stipendiat ved Det teologiske menighetsfakultetet i Oslo, og skriver for tidsskriftet Minerva. Tema var «Guds brente barn», som var tittelen på en sak hun skrev i fjor som fikk en del oppmerksomhet.

-Noe av grunnen til at jeg gikk inn i den debatten var at det hadde vært mye fokus på karismatiske miljøer gjennom frelst-debatten,  Jesus revolution army og Anders Torp, som har snakket om sin oppvekst med demon-utdrivelser og sånne ting. Vi var mange som hadde snakket om at de lutherske lavkirkelige rolige, vanlige miljøene har sitt å ta oppgjør med de også, sier hun.

Hør intervjuet med Hugdal og Waagaard over.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no