SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltOpptak om lokale motstandsoperasjoner på Digitalt museum

Opptak om lokale motstandsoperasjoner på Digitalt museum

Lydopptakene Haugalandsmuseet presenterer på Digitalt museum handler blant annet om «Bjoa-gjengen».

Foto: Haugalandsmuseet

Haugalandsmuseet startet så smått å slippe opptak fra samlingen fra lokalhistoriker Endre Heggen i november i fjor. Nå er de ute med seks intervjuer fra krigsårene. Foruten «Bjoa-gjengen» handler det også blant annet om «operasjon Arquebus» og gården Eikås sin betydning for motstandsarbeidet.

-Det er veldig kjekt å ha et slikt materiale i museet og kunne gjøre det tilgjengelig for folk. Det er spennende historier de forteller, sier samlingsansvarlig Grethe Paulsen Vie.

Det vil slippes flere intervjuer fra flere steder i Vindafjord utover året, fra samlingen med 500 opptak gjort i perioden 1980-2005. Samlingen ble overlevert som gave fra Vindafjord kommune til Haugalandsmuseet i 2019 og siden har museet jobbet med registrering og digitalisering.

-Det er en veldig viktig samling og egentlig en ganske sjelden samling. Vi har ikke tilsvarende fra før, sier Paulsen Vie, og forteller at planen også er å lage undervisningsopplegg for skoleelever.

Hør mer om intervjuene over. 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no