SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltOda Østenstad Fjell står bak bestillingsverk til Kulturnatt

Oda Østenstad Fjell står bak bestillingsverk til Kulturnatt

Oda Østenstad Fjell står bak bestillingsverket til Kulturnatt fra Kompani Haugesund, som presenteres på den offisielle åpningen lørdag.

 Verket heter “Gardners første: Språklig intelligens” og har bakgrunn i den amerikanske psykologen Howard Gardners teori om de mange intelligenser.

-Jeg husker ikke akkurat hvordan den fascinasjonen dukket opp, men det handler vel litt om at jeg er Steinerskole-barn. Jeg har vokst opp med å hele tiden bli påminnet at det finnes flere måter å være intelligent på for å si det enkelt, at man kan måle verdien av intelligens på mange forskjellige måter, sier Østenstad Fjell. Hun lagde også et bestillingsverk til Kulturnatt sammen med musiker Dorothea Økland for to år siden.

Bestillingsverket er allerede booket til en stor teaterfestival, Vinterlysfestivalen i Mo i Rana.Hun har med seg Ludvig Herstad på scenen når verket presenteres under den offisielle åpningen av Kulturnatt lørdag på hovedscenen i Festiviteten.

Planen er å også lage noe på de andre intelligensene i Gardners teori. På sikt.

-Dette er nok sannsynligvis et livslangt prosjekt, et karrierelangt prosjekt, å lage de seks resterende forestillingene, sier hun.

Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no