SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltLørdag gjelder det for Ørjan (35) og hans 1080 ullkledde venner

Lørdag gjelder det for Ørjan (35) og hans 1080 ullkledde venner

Responsen har vært enorm etter at Ørjan Østebøvik i juni gikk ut offentlig med sine planer om Klippemaraton 2020. Nå har han forberedt seg lenge nok. Lørdag 5. september skal saueullen flagre mellom svetteperler og heiarop.

35-åringen fra Tysvær vil klippe 1080 sauer på ett døgn på Fatland slakteri i Ølen, der han til daglig jobber som nettopp saueklipper. Det vil han gjøre for å samle inn penger til Landsforeningen for uventet barnedød (LUB).

– Sommeren 2018 mistet vi en gutt i uke 27 i svangerskapet. Det er forferdelig å oppleve sånt. Jeg hørte fra en kompis i Wales at han gjennomførte et klippemaraton for å samle inn penger til den walisiske luftambulansen. Da fikk jeg inspirasjon til å gjøre det samme her, og samle inn penger til LUB, sa Østebøvik om stuntet i juni.

 

Pengene renner inn

Allerede før klimakset på lørdag nærmer innsamlingen seg 90 000 kroner, noe som følge Østebøvik er den største enkeltsummen LUB har fått inn fra en privat innsamling.

– Hvor mye vi ender på til slutt vet jeg ikke før på søndag eller mandag.

Foreningen bruker penger de får inn til å støtte forskningsprosjekter, noe en kan lese mer om på LUBs hjemmesider.

Ørjan Østebøvik i aksjon. (Foto: Privat/Facebook)

 

Egen musikkfestival til inntekt for saken

Wolfgang Ognøy kjenner vi best som medlem i bandet Kvednabekkjers. Han driver også lydfirmaet Kystvind AS, som arrangerer en egen musikkfestival til inntekt for LUB lørdag kveld.

I Bokn Arena skal både Kvednabekkjers, Glennen, Fyk, Pakkers, Lystgass, LeVang og Helge Toft spille musikk.

– Alt blir streamet direkte på nettet, med Vipps-nummeret liggende på skjermen. Vi skal også få direktebilder fra Ørjans saueklipping i Ølen, sier Ognøy.

 

Lørdag gjelder det

Østebøvik skal altså klippe sauer i 24 timer i strekk. Han legger opp til økter på to timer, med en halv times pause mellom hver økt. Dermed varer arrangementer i totalt 29,5 timer.

– Målet er å klippe 1080 sau. Da må det klippes 45 sau per time, eller en sau hvert 80. sekund. Det er et hårete mål, men jeg går høyt ut for å forberede meg mentalt og for å motivere meg selv, sier Østebøvik.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no