SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltLokale russepresidenter splittet om LS-kompensasjon

Lokale russepresidenter splittet om LS-kompensasjon

Russ over hele landet reagerer på manglende refusjon av billettprisen på rundt kr 2300,- til Landstreffet i Kongeparken, men får tilbud om festivalbilletter eller sesongkort i Kongeparken istedet. Lokale er splittet.

– Jeg syns arrangørene gir oss et godt tilbud. De er der for oss, og det er hverken vår eller deres feil at dette skjer, sier Emma Röhl, russepresident på Skeisvang vgs. Hun mener også at tilbudet om reunion-russetreffet «Back Together – by LS» i 2021, uken før landstreffet for neste års russekull, kan bli en god løsning og en god fest.

Röhl er klar over at hun trolig er i mindretall blant russ rundt om i Norge, og møter meningsmotstand i russepresident Isak Pall Gestson på Kopervik vgs.

– Jeg syns ikke dette tilbudet er rimelig. Vi har kjøpt billetter til landstreffet for å feire at vi er ferdige med skolen. Vi har ikke kjøpt billetter til en festival eller et reunion-russetreff neste år. Da er uansett mange av oss på friår, i militæret eller andre steder. Jeg mener vi skal ha en skikkelig refusjon, sier Gestson.

 

Tenker høyt om alternativ russefeiring

Skeisvang-presidenten kaller seg selv for «en evig optimist», og advarer medruss mot å sutre. Dersom ting begynner å gå tilbake til normalen igjen, ser hun for seg en alternativ russefeiring i sommer.

– Vi kommer uansett til å holde på med tiltak i flere uker framover. Hvis vi tar oss sammen, og er flinke til å holde oss hjemme nå, tror jeg vi kan få til en russefeiring i sommer. Det blir så bra som man gjør det til, sier Röhl.

Kopervikpresident Gestson på sin side tror sluttstreken for årets russefeiring allerede er satt, før den i det hele tatt begynte.

– Jeg ser dessverre svart på det, og er veldig negativ til situasjonen.

 

Kan ikke refundere

Russen har fram til fredag 3. april å velge kompensasjonsalternativ.

Pressesjef Aasmund Lund sier til NTB at Landstreffet ikke kan refundere pengene fordi mange av utgiftene til årets arrangementer allerede er betalt av Lund Gruppen.

– Alle våre driftsselskaper er stengt ned og alt av medarbeidere er permittert på grunn av pandemien som nå herjer verden, sier Lund, som legger til at det for deres del handler det om å overleve som bedrift, sier Lund.

Forbrukerrådet er ikke imponert.

Utgangspunktet her er en avlysning. Da mener vi at man vil ha rett på å få pengene igjen, sier Caroline Skarderud, jurist i Forbrukerrådet, til NTB.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no