SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Ikke mat fjellreven på Seljestad!

– Ikke mat fjellreven på Seljestad!

Hyttefolk på Seljestad har nylig observert fjellrev rett ved hyttene. At fjellreven, som har vært fredet siden 30-tallet, beveger seg så nærme folk og trafikk er ikke optimalt, ifølge Statens Naturoppsyn.

– Den er veldig utsatt for påkjørsler, fordi den ofte går i veikanten og leter etter døde smågnagere. Vi har hatt flere tilfeller av påkjørt fjellrev i det siste. Derfor er det ikke optimalt at den oppholder seg nærme bilveg. Det er viktig at folk i hyttene ikke kaster ut mat til fjellreven, for da har den et alibi for å holde seg i området tett på trafikken, sier fagansvarlig for fjellrev på Hardangervidda Knut Nylend.

De siste fem årene er det satt ut 125 fjellrev på Hardangervidda, i håp om at bestanden skal vokse. Dersom en møter på en fjellrev i fjellet kan en stort sett bare nyte synet og naturopplevelsen.

– Den kommer gjerne tett innpå, som den nysgjerrige krabaten den er. Men hvis du merker at reven lager lyd mot deg og ikke vil ha deg tett innpå, kan det det tyde på at det er parring på gang. Da er det fint om du lar den få fred, sier Nylend.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no