SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– I verste fall må vi få den skutt

– I verste fall må vi få den skutt

Jo lenger kenguruen som rømte fra Haugaland Zoo på Torvastad mandag 11. mai er på frifot, jo større fare er livet dens i. Ifølge veterinær Nils Reither har de fortsatt håp om at kenguruen skal komme hjem til parken, men han innrømmer at de er litt rådville.

– Ja, vi er det. Kenguruen lever fint ute i den norske naturen nå, og det er rikelig med mat. Den er ikke farlig for verken folk eller dyr, men det er jo ikke ønskelig at den er der ute. Hvis den ikke kommer tilbake må vi vurdere å avlive den, men det kvier vi oss veldig for. Vi vil absolutt få den inn i parken igjen, det er hovedmålet, sier Reither.

 

Måtte avlive rømling i 2017

Også i 2017 rømte en kenguru fra parken. Den var på vift i over et døgn, og måtte avlives som følge av skader den pådro seg ute i friheten.

– Det var nok mer uheldig at den måtte avlives. Den største faren for kenguruen er jo biltrafikk, eller det å hekte seg fast i nettinggjerder for eksempel, noe som vi ofte ser skje med hjort og rådyr. Det er derfor vi håper at folk holder avstand og ikke skremmer den opp om de ser den.

Reither er usikker på hvorfor kenguruen valgte å stikke av. Han vet heller ikke om den har vært helt hjemme ved parken og «banket på» på nattestid, når parken har måttet stenge portene for natten.

– Det kan jo også hende at den stakk av som følge av en krangel med de andre kenguruene, eller om den ble skremt av en stor fugl eller lignende.

 

– Som å passe på en bikkje med løpetid

Ifølge veterinæren var det menneskelig svikt, men et hendelig uhell, at kenguruen kom seg ut gjennom en port i bakgården for over ei uke siden. 

– Det pågikk noe anleggsarbeid, og det kan nok hende at porten det i den forbindelse ikke har vært godt nok lukket eller låst. Det skal jo ikke være dyr der som den porten er, men det kan sammenlignes med å passe på en bikkje med løpetid. Før en vet ordet av det, er den ute. Kenguruer er jo også svært bevegelige dyr, og det kan hende vi bør vurdere høyere gjerder, sier Reither.

 

(Foto: Illustrasjon/Pixabay.com)

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no