SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltHøysesong for søking til læreplasser

Høysesong for søking til læreplasser

På Haugalandet er det per i dag 374 på Haugalandet som fortsatt leter etter læreplass. 

-Situajsonen i år er egentlig ganske bra, sier en optimistisk Marianne Chesak, fylkesvaraordfører, leder av yrkesopplæringsnemda i Rogaland og Ap-politiker.

Hun sier det per nå ser ut til at mange av de som søker i dag kommer til å få læreplass til høsten. Men noen av fagene peker seg ut, noe Chesak er litt mer bekymret for

-Det er spesielt helsearbeiderfaget. Der er det jo kommunen som ansetter, så der trenger vi at politikerne tar ansvar, særlig ordførerne,  og ser om det er noe de kan gjøre for å gi læreplass til flere av ungdommene sine, lyder oppfordringen til Chesak.

I fjor var Rogaland best i landet, da 81 prosent fikk læreplasser. -Det betyr likevel at det var 19 prosent som ikke ikke fikk. Det er ganske mange hundre. Det å være best i landet betyr ikke at det er godt nok. Jeg håper vi klarer å løfte dette betydelig i år, sier hun.

Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no