SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltHele Norges Helsesista etter «fittetreet»

Hele Norges Helsesista etter «fittetreet»

Tale Maria Krohn Engvik når ut til ungdom i hele landet med snapchatkontoen Helsesista. I går var hun på besøk på Haugeland videregående skole og Yrkesmessa i Steinsvik Arena.

Hun tok seg lang tid til ungdommene etter foredraget under Yrkesmessen der Radio 102 var til stede. Etter at hun begynte å være Helsesista på sosiale medier på fulltid har hun viet mye av livet sitt på å jobbe frivillig. Hun snakker med ungdom på sosiale medier og bygger relasjoner.

Når hun reiser rundt i landet med foredrag møter hun ungdommene etterpå og deler ut klemmer. Da må voksne og media vente.

– Det er den respekten jeg viser ungdommer, at de kommer først foran alle andre. Det er et signal jeg gir dem når de ser at jeg bruker tid og velger å stå der. Jeg vet at det betyr veldig mye for mange. For noen kan det redde livet deres. Jeg kan få melding etterpå, som sier at det var den beste klemmen de har fått i hele sitt liv. Jeg vet at det kan bety veldig mye for noen, og jeg vet ikke hvem den personen er som det er så viktig for, sier hun. Jobben som Helsesista kan være vanskelig å ta ferie fra, som jul og nyttår da mange har det vondt.

Krohn Engvik var helsesøster på fire skoler. For to år siden merket hun at ungdommer fra flere skoler i Oslo begynte å oppdage snapkontoen. Etter en sak i NRK Dagsrevyen to og en halv måned senere spredde det seg videre.

-Da husker jeg at jeg gikk fra 700 seere til 7.000 på ett døgn, og siden bare steg det. 8. mars 2017 snakket jeg om «fittetrær». Det var en parole i 8. mars-toget som het «La fitta flagre fritt – nei til kosmetisk intimkirurgi». Jeg snakket om jente-tissen og brukte et tre utenfor barnehagen til sønnen min som illustrasjon, forteller hun.

Da begynte det å tikke inn bilder av «fittetrær» fra ungdom landet rundt.

-Det var da jeg så at det hadde spredd seg veldig. Jeg opplevde at ungdom i hele lande valgte meg som sin helsesøster. Det tok bare et halvt år som Helsesista før jeg tok avgjørelsen om å slutte i jobben og begynne for meg selv, for å være helsesøsteren deres på Snapchat, sier hun.

Hør hele intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no