SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltFølger NBA-drømmen i USA etter videregående

Følger NBA-drømmen i USA etter videregående

Mikal Gjerde er 17 år og 198 cm på strømpelesten. Ikke minst er han nybakt norgesmester i basket. Nå drømmer haugesunderen om å spille i NBA i USA.

– Jeg har alltid likt å drømme stort og å sette høye mål. Å spille i NBA er selvsagt ett av dem. Det handler om å trene drithardt for å bli så god som mulig, sier Gjerde.

Han la grunnlaget i Haugesund, før han flyttet østover for å gå på videregående skole og spille basketball i BLNO-laget Kongsberg Miners. Ifølge Gjerde ble Kongsberg på et tidspunkt kåret til Norges dårligste fotballby.

– I motsetning til for eksempel Haugesund, der fotballen er størst, er det basket alle følger med på og leser om i Kongsberg.

Etter videregående er planen å dra til USA.

– Når man spiller collegebasket i USA er det ofte NBA-speidere tilstede for å se på kampene. Gjør en det bra der så kan en ende opp i NBA, sier Gjerde.

 

Norge har kun hatt en eneste spiller i NBA men det begynner å bli lenge siden, og det var lenge før Gjerde engang var påtenkt. Torgeir Bryn noterte seg for tre kamper og fikk totalt bare 10 minutter på banen for Los Angeles Clippers, tilbake i 1989. Siden har ingen nordmenn nådd opp.

Mikal Gjerde ble altså norgesmester da Kongsberg Miners slo Asker Aliens i den avgjørende NM-finalekampen onsdag kveld.

– Det var utrolig deilig. Det er noe jeg har sett fram til helt siden starten av sesongen, og det var godt å få det gjort.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no