SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Du kan bli klimanøytral ved å kjøpe fem trær på Hjelmeland

– Du kan bli klimanøytral ved å kjøpe fem trær på Hjelmeland

Det er en offensiv Anders Kristiansen i bedriften Trefadder som forteller at han i januar er invitert ned til Budapest i Ungarn for å holde foredrag om klimaskog. Konseptet som startet på Haugalandet brer nå om seg. Den første klimaskogen plantes på eiendommen til en bonde på Hjelmeland.

– Vi har solgt flere tusen trær til ca 25 bedrifter til nå, men jeg har fått god respons i møter med bedrifter i både Oslo, Trondheim og Bergen. Så skal jeg også til Budapest for å holde foredrag i vinter. Der vil de plante en million trær i årene framover, sier Kristiansen.

Forretningsideen til Trefadder går ut på å tilby bedrifter, privatpersoner og familier å kjøpe trær som plantes i en lokal skog, som alternativ til at man kjøper klimakvoter i utlandet.

Modellen går ut på at en voksen person i gjennomsnitt slipper ut ti tonn med CO2 hvert år. Et norsk grantre tar opp to tonn CO2 i året i løpet av sin levetid. Ved å kjøpe fem trær vil en person dermed kunne kalle seg klimanøytral.

– Det som er fordelen med vårt konsept kontra klimakvoter er at det er betydelig billigere enn kvotene som handles på børs. Det skjer lokalt, vi skaper lokale arbeidsplasser og vi skaper biologisk mangfold, sier Kristiansen.

For en privatperson, eller en ansatt i en bedrift, koster det under 500 kroner å kjøpe fem trær, og dermed også klimanøytralitet.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no