SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt– Det går ikke mange minuttene før en får ekle meldinger

– Det går ikke mange minuttene før en får ekle meldinger

TIL ALLE FORELDRE! Slik starter advarselen som lærer Arnhild Øverland på Saltveit Skole i Haugesund la ut på Facebook onsdag kveld. Den har hun fått massiv respons på i form av delinger fra andre.

Advarslen gjelder en nettside kalt “ome TV” som tilbyr hvem som helst, uansett alder, å livestreame seg selv med både lyd og bilde på internett.

– Det er folk i alle aldre, og siden krever ingen form for innlogging. Det er i grunn bare å trykke «start» så er en live, og kan treffe på hvem som helst fra alle deler av verden. Det går ikke lang tid før en får ekle meldinger, eller får se ting som barn absolutt ikke bør se, sier Øverland.

For de som husker oppstyret rundt nettsiden «ChatRoulette» for en del år siden, så er dette ganske likt. Det er ifølge Øverland helt åpenbart at voksne med uønskede hensikter bruker «ome TV» for å komme i kontakt med barn.

– Det som er det skumleste med dette er at hverken kommunen, politiet eller Kripos visste om denne siden, men det gjorde barna.

Øverland har sammen med en venninne, som også er lærer, gått i bresjen for å varsle de ovenfor nevnte etatene og foreldre om «ome TV». Haugesund kommunes IKT-avdeling har nå lagt inn filter, noe som betyr at elevene ikke kommer inn på siden så lenge de er på kommunens nett og datautstyr.

Men hjemme, på private PC-er, mobiler og iPader, og på privat nett, må foreldrene følge nøye med å være nysgjerrige, sier både IKT-sjef Kjell Over Risanger og Saltveit-lærerinnen.

– Absolutt. Snakk åpent med barna dine om dette, det er kjempeviktig. De må få vite hva de kan møte inne på slike nettsider, sier Øverland.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no