SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokaltBrannvesenet vil ha frossenpizza-nekt på nattestid i helgene

Brannvesenet vil ha frossenpizza-nekt på nattestid i helgene

50 prosent av alle brannene på Haugalandet starter i komfyren. Nå går Haugaland Brann og Redning IKS ut med et forslag til en lokal forskrift som skal forhindre berusede personer i å steke pizza de risikerer å sovne fra.

– Det er det vi kaller «03.30-Grandiosaen» vi vil til livs med dette forslaget. Folk er gjerne mer trøtte enn sultne når de kommer hjem fra byen på lørdagsnatta. Hver eneste helg rykker vi ut til tilfeller av folk som sovner fra pizzaen i ovnen. Vi som brannvesen har en mulighet til å påvirke lokalt, og derfor har vi sendt ut dette forslaget på høring, sier branningeniør Karl Salvesen i Haugaland Brann og Redning IKS.

Han presiserer at forslaget ikke går ut på å fjerne frossenpizzaen helt fra butikkhyllene. Det skal imidlertid bli forbudt for synlig berusede personer å få kjøpe. Samtidig vil det bli forbudt å steke frossenpizza mellom klokken 23.00 og 06.00 natt til lørdag og natt til søndag.

– Får vi gjennom dette så har politiet en lokal forskrift å hjemle reaksjonen i. Det betyr at de som utløser brannutrykning fordi de sovner fra pizzaen vil kunne få en mye strengere straffereaksjon enn det de får i dag, sier Salvesen.

Haugesund er som kjent ikke med i det som nå heter Haugaland Brann og Redning IKS, men Haugesund Brannvesen stiller seg bak dette forslaget. Det betyr at forskriften eventuelt vil tre i kraft i kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Bokn, Etne, Suldal og Utsira.

Er dere ikke redde for å gjøre dere upopulære blant befolkningen?

– Nei. Dette handler om liv og helse. Jeg kan ikke se at dette skal utgjøre den helt store belastningen for befolkningen. Poenget er å redde liv.

 

Forslaget har kommet i kjølvannet av brannvesenets omfattende kampanje «Komfyrvaktens dag» den 13. februar. Da ble utbrente komfyrer plassert ut rundt omkring på Haugalandet, til skrekk og advarsel. Det kan du høre mer om via linken under.

 

Ønsker å halvere antall komfyrbranner i 2019

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no