SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt23-åring fra Ølen: – Det hjalp å masa på NASA

23-åring fra Ølen: – Det hjalp å masa på NASA

Alexander Hatteland drømmer om å bli astronaut, og å kunne se ned på jordkloden fra månen. Selv om veien er lang også for ham, er han en god del nærmere enn både jeg som skriver dette, og du som leser det.

Om en uke drar Hatteland fra Ølen til California for å jobbe et halvt år i NASA. Etter tre år med studier innen Aerospace Engineering ved University of Manchester, begynte 23-åringen på masterutdanning innen Robotics, Systems and Control i Zurich, Sveits i fjor høst.

– Da jeg begynte på mastergraden søkte jeg rett til NASA med en gang, fordi jeg visste at da hadde jeg en god utdanning, og noe å vise til som de kunne være interessert i. De var gira fra dag en, og det de sa at de satte spesielt pris på var at jeg maste litt og nektet å gi meg, sier Hatteland.

Han har nå satt masterstudiet i Sveits på vent. Kommende lørdag reiser han til USA, der han skal bruke det neste halve året på robotforskning hos NASA. Den store drømmen er å bli astronaut. Den drømmen er det mange som har, men kun et fåtall som klarer å oppfylle.

– En astronaut er en person som kan alt. En må kunne litt om absolutt alle grener av forskning. Det NASA ser etter når de plukker ut en person som kanskje kan bli astronaut er engasjement. En må vise at en virkelig vil dette, og det tror jeg at jeg klarte å vise, sier 23-åringen, vel vitende om at veien til verdensrommet kan være fryktelig lang selv om NASA har sagt at en kan være en passende astronautkandidat.

En dag håper ølensbuen å se jordkloden fra verdensrommet. Aller helst fra månen.

– Det tror jeg er den sykeste opplevelsen et menneske kan oppnå.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no