SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemNyheterAktuelt lokalt16-åringer fant Kystvaktens dukke i sjøen: – Vi trodde det var et lik og ble livredde!

16-åringer fant Kystvaktens dukke i sjøen: – Vi trodde det var et lik og ble livredde!

To 16-åringer fra Haugesund fikk en helt spesiell tur på sjøen etter krepseteiner søndag ettermiddag. De oppdaget plutselig det som tilsynelatende var en død person som lå og fløt i sjøen.

– Først trodde vi det var blåser. Da vi kom nærmere så vi at det lignet mer på et menneske med armer, bein og hode. Vi tenkte jo det verste og tenkte at dette var et lik som hadde kommet langveisfra med sjøstrømmene, sier 16 år gamle Nicholas Juul Gerhard Christensen.

Lite visste han, og kamerat Bent Lie Jacobsen, om at Vest Politidistrikt kvelden før hadde tvitret at Kystvakten savnet ei redningsdukke etter en såkalt «mann over bord-øvelse» i Bergen på lørdag. Det viser seg imidlertid at Kystvakten har en helt annen, og god, forklaring på det hele. Den skal vi straks komme tilbake til.

– At Politiet hadde etterlyst Kystvaktens dukke fikk vi høre først etterpå. Vi trodde dette var et menneske, og det var en stressende og skremmende opplevelse, sier Lie Jacobsen.

Og det er her Kystvaktens pressekontakt Roger Andreassen kommer inn.

 

– En misforståelse

– Denne saken er vi ferdige med for lengst, og vi har funnet dukka, innleder Andreassen på telefon til Radio 102.

Det viser seg nemlig at Vest Politidistrikts Twittermelding lørdag kveld var noe mangelfull. Den kunne nemlig gi inntrykk av at Kystvakten hadde kastet redningsdukka si over ripa i fjorden utenfor Bergen, for så å berge den ombord igjen, men at dukka forsvant avgårde helt til Haugesund.

– Det er misforståelser som gjør at denne saken fremkom slik den gjorde i media. Dette var ingen «mann over bord-øvelse», det var en «søk og redning-øvelse», og dette er jo selvfølgelig to helt forskjellige ting. Mann over bord ville betydd at dukka var i umiddelbar nærhet av båten, slik var det ikke her, sier Andreassen.

Derfor var det kanskje ikke så rart at de to 16-åringene fant dukka i sjøen utenfor kysten av Haugesund.

– Vi fant etterhvert dukka der den skulle finnes. Da mannskapet ikke hadde funnet dukka under øvelsen på lørdag, og det ble mørkt, ble øvelsen avsluttet. Da meldte vi fra til politiet om dette, nettopp med tanke på at noen kunne finne dukka og tenke at den var et menneske. Politiet gjorde for så vidt riktig da de gikk ut på Twitter for å varsle at dukka var savnet i sjøen, sier Andreassen.

 

Glade for at det var ei dukke

De to 16-åringene som fant dukka i sjøen, ca 10 minutter med båt utenfor Haugesund, klarte ikke å få dukka ombord i båten. Den var for tung, så de lot den ligge og dro hjem. Kystvakten må ha funnet den etterpå.

– Det kan jo ikke ha gått helt etter planen for dem, så vi får håpe det går bedre på neste øvelse, sier guttene, som er glade for at det faktisk var ei dukke, og ikke et menneske, de fant i sjøen.

Hele denne historien kan du høre i innslaget over.

Slik så lørdagens Twittermelding fra Vest Politidistrikt ut. Den viste seg altså å ikke medføre 100% riktighet.

 

PS: Ingen av gutta kom på å ta bilde av den flytende redningsdukka. Bildet til denne artikkelen er derfor kun et illustrasjonsfoto

Del på:
Rangér denne artikkelen

Eivind Kallevik er journalist og programleder i Radio 102. Han har etter grunnskolen studert filmvitenskap på Lillehammer og radio-/TV-journalistikk i Kristiansand. Du hører ham i «Din Morgen», på nyhetene, i «Sportsbaren» og i «Feelgood» på fredagskvelden. Eivind startet i Radio 102 i 2006.

eivind.kallevik@radio102.no