SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturUnderholdningRadio 102 er 34 år i dag

Radio 102 er 34 år i dag

17. januar 1985 hadde Radio 102 sin første direktesendte prøvesending fra Utgarden på Karmøy. Dagen beskjeden kom fra Televerket om at senderen og signalet virket, var det bare å kaste seg rundt og finne frem «Like a virgin» av Madonna.

-Det jeg husker vi måtte si, var at dette var en prøvesending. Det måtte presiseres. Vi har bursdagen vår på den dagen vi gikk på lufta med den første prøvesendingen, sier Egil Houeland. Den første offisielle sendingen var 26. januar i 1985 klokken 13:00.

«Bare» 19 år på 102

Redaktør Thor Magnar Thorsen startet i Radio 102 1. januar 2000.

-Det er litt rart. Når noe begynner å ha en lang historie, som 102 har med sine 34 år, er det litt sånn at du blir «han nye». Det blir litt som trommeslageren i Kiss. Den nye trommeslageren i Kiss har vært med i «bare» 35 år, sier han.

«Like a virgin» gikk tradisjonen tro på lufta etter klokken 13 i dag, etterfulgt av tradisjonell mimring.

11 år på lufta

Vi benyttet også anledningen til å mimre med Kjell Olav Leirvåg da han var på besøk i formiddag.

I likhet med Houeland var han på lufta dagen Radio 102 hadde sin første sending. Han jobbet på Radio 102 i 11 år.

-Det var jo veldig stas. Dette var noe vi hadde snakket om og jobbet med i et par år. Da jeg var ferdig på jobb ringte Sigmund (Hansen): «Kjell Olav. Jeg holder på til klokken 19. Da overtar du og holder på til 20. Ta med deg noen plater, så setter du i gang», forteller Leirvåg.

Hør mer bursdagsfeiring og mimring over.

 

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no