SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og scene«Twin» på TV og «En midtsommernattsdrøm» på scenen

«Twin» på TV og «En midtsommernattsdrøm» på scenen

Gunnar Eiriksson spiller i Haugesund Teaters oppsetting på Staalehuset om dagen. Samtidig er han aktuell på TV-skjermen i «Twin» på NRK.

-Møtet med publikum her i Haugesund har vært helt fantastisk, sier Eiriksson.

Lørdag og søndag har Haugesund teater de siste rundene med forestillingen “En midtsommernattsdrøm” etter en uke med flere skoleforestillinger.

 

Tok lappen for TV-rollen

I «Twin» spiller han Frank, som jobber i trafikkpolitiet. Sommeren før innspillingen brukte han på øvelseskjøring og kjøretimer for å ta lappen. 

-Dagen etter oppkjøringen hadde jeg min første bilkjøring-scene. Så det var jo litt press på mine smale, små skuldre. Jeg strøk så det sang etter, forteller han.

Han klarte det på andre forsøk, men i mellomtiden måtte produsenten flytte alt fire uker frem i tid på grunn av karantenetiden for ny oppkjøring.

 

Spiller med Hivju

I serien spiller han med blant andre Kristoffer Hivju, kjent fra Game of Thrones. De jobbet sammen på Trøndelag teater da Eiriksson gikk ut av teaterskolen, rundt tiden Hivju var i ferd med å lande rollen i HBO-serien.

-Så han var der og tok vare på meg som ung skuespiller og plutselig er vi sammen etter at han har vært gjennom sin enorme reise med HBO og alt det der. Så står vi nå i samme ruten på NRK, forteller Eiriksson.

Det er et års tid siden de hadde siste innspillingsdag i Lofoten. Så langt er det vist fire episoder av serien.

 

Skriver barneforestilling

For tiden skriver han på barneforestilling som har premiere på E-verk i Haugesund i april neste år, kalt “Ubåt”. Det startet med å skulle være hans regidebut, etter å ha fått tilbudet av teatersjef Morten Joachim Henriksen. Han endte opp med å skrive manus i tillegg.  

-Etter å ha lett mye og lest flere bøker både for barn og voksne hadde jeg en slags følelse av at jeg hadde en historie jeg hadde lyst til å fortelle selv, som jeg hadde gått å tenkt på lenge. Og en veldig fascinasjon for akkurat ubåter. Så spurte jeg ham om jeg kunne få lov til å skrive det selv. Da sa han på sitt Morten Joachimske vis; «jeg trodde aldri du skulle spørre. Selvfølgelig skal du det», forteller han.

Hør hele intervjuet over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no