SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneSlutten på Vibeke & Mr. Parkinson

Slutten på Vibeke & Mr. Parkinson

Vibeke Sørensen har tre show om Mr. Parkinson til helgen sammen med Bjørn Halstensen og komikerlegende Tom Mathisen. Etter det er det slutt. Fordi Vibeke har det veldig bra. Drivkraften bak forestillingen var å kjempe mot sykdommen og en måte å jobbe med seg selv på.

-Men nå når jeg har fått operasjonen og nå føler jeg meg så bra. Fremtiden er mye lysere og jeg kan begynne å planlegge fremtiden min. Så jeg har faktisk tenkt å ikke ha forestillinger lenger, sier Sørensen, som nylig sjekket ut av Rikshospitalet etter en vellykket hjerneoperasjon.

Kampen mot parkinsonsykdommen fra scenekanten avslutter hun med tre forestillinger i Teaterkaféen i Festiviteten. Sammen med selveste Tom Mathisen. Det var Bjørn Halstensen som hanket inn Mathisen. Han jobber med begge to og er sterk i troen på at spillegleden til de tre vil smitte over på publikum.

-Jeg syntes det hørtes veldig interessant ut, fordi det å tulle litt med ting som på en måte er  alvorlige, og som noen kanskje kan synes er veldig touchy, det er ofte veldig befriende. Vi har jo også gjort det underveis at vi har tatt opp tema som har vært litt såre og så har vi tullet litt med det og da løsner man litt på det, sier Mathisen.

Sørensen opplever stor endring etter operasjonen, en såkalt DBS-operasjon, deep brain stimulation. Hun har fått elektroder satt inn i hjernen.

-Jeg er mye mer rolig, skjelvingen er nesten borte. Jeg har  kuttet ned på 80 prosent av medisinene sånn over natten, håndskriften har kommet tilbake igjen, sier hun.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no