SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturFilm og kinoVil beskytte barnas lek

Vil beskytte barnas lek

Dokumentarfilmskaper Margret Olin har aldri har opplevd tilsvarende pågang før en film har kommet ut som med «Barndom». Olin har vært i Aurora barnehage på Nesodden i ett år med kamerateamet for å lage dokumentarfilmen.

-Jeg opplever nesten at det er en slags lengsel etter denne filmen hos de som jobber i feltet, sier Olin. Hun reiser til Stord, Haugesund og Tysvær for å ha innledninger foran visninger av filmen og delta i debatter.

I morgen er hun invitert til Høgskolen på Vestlandet for å delta på et frokostmøte. Der blir det samtale med Olin, barnehageforsker Liv Torunn Grindheim og Petter Steen jr., rådgiver ved skole og barnehagekontoret i Sveio kommune.

Samtalen ledes av Liv Åse Solstad Hagland , studieleder ved barnehagelærerutdanningen ved Høgskulen på Vestlandet. -Jeg er kjempe takknemlig for at denne filmen har kommet. Jeg er selv barnehagelærer og har ofte opplevd at det har vært vanskelig å sette ord på og beskrive det som skjer med unger når de leker, sier Solstad Hagland.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no