SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og scene«Dorothy» i Haugesund med de røde rubinskoene

«Dorothy» i Haugesund med de røde rubinskoene

Hun spilte «Maria» da Haugesund Teater satte opp Jesus Christ Superstar. Nå er Mari Lerberg Fossum tilbake. Denne gangen med Riksteateret og «Trollmannen frå Oz».

De har reist land og strand siden turnéstarten i januar med forestillingen, og har høstet gode kritikker på sin ferd. I dag har setter Riksteateret forestillingen opp i Haugesund. På lørdag er de på plass i Bømlo kulturhus.

-Da jeg fikk høre om denne og fikk muligheten til å gå på audition, kjente jeg at dette hadde vært så gøy å gjøre. Det er veldig deilig å drømme seg bort og leve seg litt inn i en liten jentes drømmende verden og fantasiverden. Der hun drømmer seg bort fra de voksnes realitet, sier skuespilleren.

Lerberg Fossum forteller at hun setter pris på de forestillingene der de tydelig hører barnas reaksjoner.

-Spesielt på litt mindre scener, med litt mer intimitet, hører man reaksjonene og småpratingen fra barna, spørsmålene og kommentarene veldig godt. Det synes jeg er veldig, veldig gøy. Det er veldig gøy å ta inn, å høre hvordan barna lever seg inn i det vi prøver å vise fram og i historien, sier hun

Riksteater reiser videre med forestillingen til i slutten av april.

Lerberg Fossum reiser i farens fotspor om dagen. Faren hadde sin første jobb på Riksteateret som tekniker.

-Han har jo fortalt om Riksteateret og hvor fantastisk bra det er. Jeg har hørt fra alle at hvis du får deg jobb på Riksteateret så må du takke ja. Jeg har skrevet kjærlighetsbrev som han har skrevet til mamma, og han har fått sett og opplevd en del på denne turnéen. Det er veldig hyggelig å på en måte få gå i hans fotspor også. Dette har jeg gledet meg til i mange år, litt sånn underbevisst, sier hun. Hør intervjuet over.

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102. Hun har studert journalistikk ved Mediehøgskolen Gimlekollen og film- og fjernsynsvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer. Du hører henne i "På høylys dag med Monica», «Max musikk» og «Din søndag». Monica har vært ansatt hos Radio 102 siden høsten 2010.

monica.thorsen@radio102.no