SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturTeater og sceneBryter stillheten i bedehuset

Bryter stillheten i bedehuset

To søstre møtes for første gang på fem år. Den ene har forlatt menigheten, den andre har blitt. Historien er fiksjon, men følelsene har Helene Skogland kjent på.

Foto: Pressefoto

«Om enn bare for i kveld» heter forestillingen som har premiere i det gamle bedehuset på Bakarøy i Haugesund 22. mars. Deretter går turen videre til Oslo, og kanskje også til New York der Skogland var da hun skrev den.

-Det er absolutt et hjertebarn. Jeg kjenner at det er mye nerver samtidig som det betyr veldig mye. Jeg er veldig glad for at jeg har med Jenny og Sofie, som jeg føler kan bære denne forestillingen på en måte som jeg kan stå inne for, sier Skogland.

Jenny Ellegård stod på scenen sammen med Skogland under Haugesund Teater sin oppsetting av «Peter Pan». Hun har også spilt blant annet i NRK-serien «Valkyrien». Sofie Frost er skuespiller og slampoet. Hun var blant de første som meldte seg i #metoo-kampanjen i Norge, og er for tiden å se på TV2 i «Norske Talenter». De spiller de to søstrene i forestillingen.

-Det å bryte stillhet er veldig viktig for meg. Det gjør jeg i min kunst når jeg driver med spoken word. Jeg prøver å snakke om ting som er tabubelagt og vanskelig, sier Frost.

Skuespilleren og lederen av teaterkompaniet «Som de produksjoner» fikk Haugesund kommune sitt kulturstipend. Den beskjeden fikk hun da hun også fikk positivt svar på flere søknader om støtte til forestillingen hun er aktuell med.

-På to dager i Oslo fikk jeg fikk jeg vite alle disse tingene. Samtidig som jeg hadde premiere på en forestilling i Oslo. Jeg falt sammen på Grünerløkka, bokstavelig talt. Men det var utrolig stas å få det kulturstipendet. Det er så mange av de som jeg virkelig har sett opp til som barn som har fått det stipendet tidligere, sier hun.

Hør intervjuet med de tre over.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no