SCROLL: BRUK PILTASTER ELLER DATAMUS

LYTTESENTER


LYTT I WEBSPILLER LYTT I MEDIAPLAYER LYTT I RADIOPLAYER
Brukerstøtte

Du kan lytte til våre kanaler via datamaskiner, nettbrett, mobiltelefoner og nettradioer på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører.

Hva trenger jeg for å lytte til nettradio?
For å spille av lyd trenger du følgende:
– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner


Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Om du ønsker å spille av lydstrømmene våre i et annet program enn en nettleser, kan du benytte direkte lenke til strømmen vår. Den finner du merket som «Lytt i Mediaplayer»-knappen lenger opp.

Hva gjør jeg hvis jeg ikke får lyd?
Se gjennom alle punktene ovenfor, og sjekk følgende:

* Se til at høyttalerne eller hodetelefonene er riktig tilkoblet. Dette kan testes ved å forsøke en annen lydkilde, eks. en cd-plate eller en mp3 fil

* Se til at du har skrudd på høytalerne, eller ikke har satt lyden på datamaskinen eller telefonen din til dempet.

Hva gjør jeg hvis lyden hakker eller stopper opp?
Hvis lyden hakker, kan det være at du har en litt for treg linje til å høre på nettradioen, eller at du kjører andre programmer som bruker for mye av din Internettilkobling. Se til at du har nok nedlastningshastighet til rådighet.

Det er også en mulighet for at det er påkoblet for mange samtidige brukere av nettradiotjenesten. Dersom du opplever hakket lyd over lengre tid, kan du forsøke å koble til en av våre andre servere.

HjemKulturMusikk og konsertTilfeldigvis felespiller

Tilfeldigvis felespiller

-Jeg tror kanskje at hvis det ikke hadde vært for musikkskolen så hadde jeg nok ikke drevet med dette, sier Nils Økland. Det var tverrfløyte han helst ville spille da han var yngre, men det var felespillere de trengte mest i orkesteret i Kulturskolen.

Han er aktuell med albumet «Lysning» med Nils Økland Band, et album som har høstet en rekke veldig gode kritikker. Nå lager han musikk til en oppsetning på Den Nasjonale Scene i Bergen. Det er travelt å være frilansmusiker om dagen.

-Det er jo et litt rotete liv, men jeg liker det veldig godt. Jeg har prøvd å ha faste jobber, det får jeg ikke til. I frilanslivet så kan det være enormt stressende perioder, men så blir det rolig. Så det er en voldsom kontrast, sier han.

Neste uke har de releasekonsert i Oslo, og Økland har minikonsert på Rom for i Haugesund på lørdag. Han hadde med seg fele og spilte litt fra platen da han var gjest hos oss.

 

Del på:
Rangér denne artikkelen

Monica Thorsen er journalist og programleder i Radio 102.

monica.thorsen@radio102.no